Albínó kenguru született Szigetbecsén: nevezd el a kis jövevényt!

Forrás: Vadvirág Major -
kenguru albinizmus erszény
A szigetbecsei Vadvirág Élménybirtokon található Vadvirág Major lakói a napokban örömteli eseménynek lehettek szemtanúi. Mazsola, az egyik Benett-kenguru megmutatta a nagyközönség számára kicsinyét, aki albinizmussal jött a világra. A kis jövevény az első erszényes, aki a majorban született, a különleges bundája miatt pedig sokkal több odafigyelést és törődést igényel. Az újszülött állatnak egyelőre nincs neve, a birtok augusztus 11-ig várja a látogatók ötleteit, hogy miként hívják a kis kengurut.

A kenguruk több mint féléven keresztül nevelgetik a picinyüket az erszényükben, majd, amikor a csöppség készen áll az önálló életre, akkor elhagyja a védelmet nyújtó vackot. „Mazsola, az anyuka sokáig velünk lakott a házban, velünk nőtt fel, így számára a többi állat jelenléte eleinte furcsa volt. Gondoltuk, egy társnak nagyon örülne, így került a birtokunkra Palika, akivel rövid időn belül szerelembe estek, és ennek a románcnak az ajándéka lett a kis albínó kenguru " – mondta Fejes Orsolya, a Vadvirág Élménybirtok tulajdonosa.

A major új jövevénye az albínó kenguru Forrás: Vadvirág Major

Nevezd el te az új jövevényt!

Mivel a kenguru érkezése váratlanul érte az élménybirtok tulajdonosait, ezért névvel sem készültek a számára. Tavaly egy ormányos medvének kerestek nevet, ami hatalmas siker volt, így ismét arra szeretnék kérni a látogatókat, hogy segítsenek nevet találni a kis jövevénynek. A javaslatokat a Vadvirág Major Facebook oldalára lehet elküldeni augusztus 11-ig.

"Reméljük a kis kenguru gyorsan beilleszkedik, és nem lesz kirekesztett, mint a többi albínó állat a vadonban. Az anyukája nagyon védi mindentől, de hát neki most az a feladata, hogy megtanítsa neki az életben maradáshoz szükséges dolgokat" – mondta Kovács Krisztián, a Vadvirág Élménybirtok másik tulajdonosa.

A kis Benett-kengurukat az édesanyjuk fél évig az erszényben nevelgetik. Forrás: Vadvirág Major

A Szigetbecsén található majorban a kengurukon kívül található még alpaka, láma, törpemalac, ormányos medve, japán fürj, muflon, emu és csincsilla is. Számos állat örökbe is fogadható, többek között logófülű nyulak és malacok keresik az új gazdájukat a Vadvirág Élménybirtokon található Vadvirág Majorban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.