Népszerű csomagküldő szolgálat nevében küldött SMS-t egy férfi: volt, aki rákattintott és eltűnt több százezer forintja

Forrás: Jonas Leupe / Unsplash -
készpénz csomagküldő szolgálat rendőrség bankkártya
Sajnos hazánkban is elszaporodott a csomagküldős SMS üzeneteken keresztül elkövetett visszaélések száma. A kiberbűnözők egy alkalmazáson keresztül személyes adatokat szereznek meg úgy, hogy akár netbankon tárolt adatokhoz is hozzáférnek.

A gyanú szerint egy 19 éves férfi egy közismert csomagküldő szolgálat nevében küldött embereknek SMS-t egy olyan linkkel, amire ha a jóhiszemű vásárló rákattint, akkor minden bankkártya adata hozzáférhetővé válik.

A férfi épp egy debreceni ATM-nél vett fel több százezer forint készpénzt egyik áldozata bankszámlájáról 2023. augusztus 16-án, amikor a rendőrök elfogták. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

A kép csak illusztráció Forrás: Jonas Leupe / Unsplash

A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt - írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.