Bocsánatot kért a portugál rendőrség Madeleine McCann szüleitől

Forrás: AFP/Joe Giddens -
portugál rendőrség kihallgatás bocsánatkérés Madeleine McCann
Magas rangú portugál rendőrökből álló delegáció utazott Londonba az év elején, ahol bocsánatot kértek Maddie szüleitől azért, ahogy a nyomozási procedúra alat bántak velük.

A rendőrök azt mondták, hogy a nyomozás kezdeti fázisában nem kezelték jól az ügyet, a kislány eltűnését nem vették elég komolyan, és elismerték azt is, hogy a szülőknek több segítséget nyújthattak volna a kihallgatások során a számukra idegen környezetben. Madeleine szüleit a 2007 szeptemberében történt kihallgatások után egy ideig gyanúsítottként kezelték. A nyomozás végül 2008-ban elakadt.

Kate és Jerry McCann Forrás: AFP/Joe Giddens

2012-ben a Scotland Yard nyomozói úgy gondolták, hogy Maddie még életben lehet, ezért felszólították a portugál hatóságokat, hogy nyissák meg újra az ügyet, de ők azt mondták, nem találtak új anyagot, nyomot, amin elindulhatnának. Hónapokkal azután, hogy a Scotland Yard 2013-ban saját vizsgálatokat indított Madeleine eltűnésével kapcsolatban, a portugál rendőrség megerősítette, hogy az eredeti bizonyítékok ismételt átvizsgálása új nyomozási irányokat tárt fel, és megnyitják az ügyet. Segítséget kaptak a német hatóságoktól is, akik úgy vélik, hogy a 46 éves német állampolgárságú Christian Brückner rabolta el a kislányt.

Brückner jelenleg börtönben ül, mert 2005-ben megerőszakolt egy nőt Praia da Luzban, de többrendbeli szexuális zaklatással is vádolják, amiket 2007 és 2017 között követett el a térségben. Az áldozatai között gyerekek is vannak. A férfi tagadja, hogy bármi köze lenne Maddie eltűnéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.