Levélben jelentkezett a Madeleine McCann elrablásával vádolt férfi: megdöbbentő dolgot állít

elrablás pedofil Madeleine McCann vádlott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A DailyMailnek írt levelet Christian Brückner, akit Madeleine McCann elrablásával vádolnak. Azt állítja, hogy a rendőrség még ki sem kérdezte őt az üggyel kapcsolatban.

A 44 éves, büntetett előéletű Brücknert azzal vádolta meg a német rendőrség, hogy ő rabolta el és gyilkolta meg Madeleine McCannt. A hatóságok azt állították, hogy konkrét bizonyítékaik vannak arra, hogy a kislány meghalt. Brückner jelenleg a németországi Oldenburgban tölti börtönbüntetését: hét évre ítélték el egy 72 éves nő megerőszakolásáért. A bűntényt 2005-ben követte el Praia da Luzban, Portugáliában - innen tűnt el Maddie is 2007-ben.

Brückner most levélben jelentkezett, a Daily Mail szerkesztőségének írt, és meglepő dolgokat állít.

"Nem hallgattak ki a vádakkal kapcsolaban, ahogyan azt egyébként a német törvények előírják. Nyilvánvaló, hogy a hatóságok inkább a médiát látják el a velem kapcsolatos információkkal, ezek pedig engem még rosszabb színben tüntetnek fel. Ez igaz arra a börtönre is, ahol jelenleg fogva tartanak. Mostanra minden észszerűen gondolkozó ember számára világos kell, hogy legyen: a német hatóságok az általuk elkövetett hibákról próbálják elterelni a figyelmet. A hibák alatt a német büntetőjog és a nemzetközi emberi jogok nyilvánvaló megsértését értem. Ezen kijelentésemen eddig csak nevettek, azt mondták, siránkozom, de most már értem, min mehettek keresztül a zsidók vagy általában a kisebbségek a második világháború idejében" - írta a férfi az újságnak.

Christian Brückner Forrás: Italian Carabineri Press Office

Levelében Brückner közvetlenül nem tesz említést Madeleine-ről, de kiemeli, hogy folyamatosan azt hallja, hogy különféle szexuális bűncselekmények miatt nyomoznak ellene, ám a rendőrségtől senki sem hallgatta ki egy ilyen esettel kapcsolatban sem.

A Scotland Yard 11 év után lezárta a Madeleine McCann eltűnésének ügyében folytatott nyomozást, a Grange-műveletet. Ennek ellenére a német rendőrség kitart amellett, hogy Brückner bűnös, és folytatják munkát a McCann-ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.