Fogadj örökbe, de előbb gondold át, mivel jár!

Forrás: https://marspromo.hu/index.php/promotions -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Statista 2019-es, illetve 2020-as adatai[i] szerint a magyar háztartások 35 százalékában van legalább egy kutya, az országban kétmillió kutya él, de a becslések szerint 25-30 ezer kutya élhet menhelyeken vagy állatvédők gondozásában. Az Állatok Világnapja alkalmával a Pedigree bejelentette, hogy elköteleződik a felelős örökbefogadás mellett, és célja segítséget nyújtani abban, hogy minden végleges otthon nélkül élő kutya gazdára találjon, ezért hosszú távú együttműködés kidolgozását kezdte meg a legnagyobb kutyaotthonokkal Európa-szerte.      
Forrás: https://marspromo.hu/index.php/promotions

A kutyák a menhelyeken egy-két évet töltenek, de az idősebb kutyáknak kevesebb az esélye az örökbefogadásra. A két legnagyobb magyarországi állatotthon, a REX Kutyaotthon Alapítvány napi szinten 250 kutyát gondoz és működésének 28 éve alatt 10 000 kutyát adott örökbe, a Noé Állatotthon Alapítványnál jelenleg közel 500 kutya él, és évente 500 kutya talál gazdára.

Fogadj örökbe felelősen!

Egy kutya beszerzése vagy örökbefogadása nagy felelősség, az életünk számos aspektusára hatással lehet. Az előzetes tervezés a felelősségteljes állattartás fontos része, életmódunkhoz és pénztárcánkhoz igazodva kell a kutyával kapcsolatos vágyunkat megfogalmaznunk. Át kell gondolnunk, hogy mennyi időt és energiát fogunk tudni a kutyának szentelni, mekkora lesz a kutya élettere, esetleg időnként hosszabb időre elutazunk, vagy sokáig dolgozunk-e. A kutya tartásának költségei is vannak: az etetés mellett évente állatorvosi vizsgálatra kell vinnünk, oltásokat kell, hogy kapjon, de fel kell készülnünk az esetleges sérülések költségeinek fedezésére is.

Érdemes többször elmenni a menhelyre, hogy ismerkedjünk a kiszemelt kutyával. Kérdéseket tehetünk fel a kutya egészségi állapotáról, koráról, viselkedéséről, szokásairól. Ugyanakkor a menhely arra lesz kíváncsi, hogy alkalmasak vagyunk-e örökbefogadó gazdának. Nemcsak személyiségünket, hanem döntésünk határozottságát is vizsgálják, de információt kérnek a kutya leendő körülményeiről is, például, hogy mennyi időnk lesz rá, hol fogjuk tartani, mennyi időt fog a kutya egyedül tölteni.

Az örökbefogadás leginkább a fiatal korosztálynál népszerű, és legkevésbé az idősebb korosztály tart kutyát, pedig a kutyáknak számos pozitív fizikai és mentális hatása van. Mozgékonyabbá tesznek minket, jobb kedvre derítenek, társaságot nyújtanak, összességében hozzájárulnak a jól-létünkhöz, és feltétlen szeretetet adnak. Felelős gazdává váláshoz [ii] viszonozzuk a kutyák szeretetét, törődjünk velük nap mint nap, etessük és ápoljuk őket, alakítsunk ki számukra saját alvóhelyet, szánjunk időt a velük való rendszeres mozgásra, sétákra, vigyük őket állatorvoshoz, valamint gondoljunk az ivartalanításra is.

Segíts most a gazdi nélküli kutyák etetésében!

A Mars az Állatok Világnapja alkalmával elindítja az “Etess szeretettel” kampányát, melynek keretében minden Pedigree, Whiskas, Sheba, Perfect Fit, Cesar vagy Dreamies termék megvásárlásával most bárki hozzájárulhat 185 000 adag állateledel szétosztásához a menhelyeken.


[i] www.statista.com/statistics/515475/dog-ownership-european-union-eu-by-country/

[ii] https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Felel%C5%91s_%C3%A1llattart%C3%A1s_napja#A_felel%C5%91s_%C3%A1llattart%C3%A1s_h%C3%A9t_aranyszab%C3%A1lya

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.