népszokás jóslás szerelem Luca-nap hagyomány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 13-án nem csupán széket faragtak és boszorkányokat lepleztek le eleink, hanem jövendőbelijük kilétét is kutatták. Mutatunk néhány egyszerű módszert, amelyekből Luca napjától kezdve karácsonyig akár minden nap elvégezhetsz egyet!

Tudtad, hogy Luca napján tilos minden háziasszony számára a munka? Ennélfogva tehát december 13-a remek alkalom arra, hogy a még egyedülálló háziasszonyok szerelmet varázsoljanak maguknak - pontosabban süssenek.

Forrás: 123rf.com

Ha estére - házimunka híján - nincs különösebb terved, készíts tésztát, és oszd 13 felé. Írj fel 13 darab cetlire ugyanennyi férfinevet, tedd a tésztákba, majd az így kapott cetlis gombócokat főzd meg vízben. A dolog egyszerű: amelyik gombóc előbb jön fel a víz színére, az rejti a jövendőbelid nevét. (A biztos eredmény érdekében jó, ha ugyanakkora gombócokat formázol.)

Ha biztosra akarsz menni, akkor szerezz be egy rózsaszín gyertyát, és gyújtsd meg. Ha már tudod, kit akarsz bevonzani, karcold bele a nevét a gyertyába, ha még nem, akkor gondold át magadban, milyen pasira vágysz: magas, jóképű, vicces, figyelmes, okos stb. Hagyd, hogy teljesen elégjen a gyertya, ezután feküdj le aludni - de arra ügyelj, hogy az ellenkező oldaladra feküdj, mint ahogyan szoktál. Igyekezz megjegyezni, mit álmodtál, mert ezúttal különleges jelentőséggel bírhat!

Szerelmi háromszögbe keveredett Harry herceghttp://www.life.hu/intim/20150916-harry-herceget-vissza-akarja-kapni-ket-exbaratnoje-cressida-bonas-es-chelsy-davy.htmlMost aztán főhet a feje a trónörökösnek: a hírek szerint mindkét exbarátnője, Cressida Bonas és Chelsy Davy is visszavárja a herceget.Intim--Ahogy megjósoltuk: 2016 színe a rózsakvarc és a derűs kékhttp://www.life.hu/otthon/20151204-a-pantone-intezet-2016-ev-szinenek-a-rozsakvarc-es-a-derus-kek-szineket-valasztotta.htmlElőző cikkünkben nagyon ráéreztünk a jövő évi trendekre, előrejelzésünkben ugyanis megírtuk, hogy a rózsakvarc és a derűs kék is nagy eséllyel indulnak a 2016 év színe versenyben. A Pantone intézet pedig – láss csodát – e két színt választotta a jövő év színének.OtthonOrigoSzerelmi bánatában gyújtotta fel magát a százhalombattai férfihttp://www.life.hu/news/20151205-szerelmi-banataban-gyujtotta-fel-magat-a-szazhalombattai-ferfi.htmlAhogy a Life.hu is beszámolt róla, egy férfi felgyújtotta magát Százhalombatta főterén. A legfrissebb hírek szerint József szerelmi bánatában követte ezt a végzetes cselekedetet. News--Születésnapi beszélgetés Müller Péterrel – A jóslás művészetehttp://www.life.hu/kult/20151202-szuletesnapi-beszelgetes-muller-peterrel-a-joslas-muveszeterol-gyerekkorrol-sorsokrol-szerelemrol.htmlÉletének meghatározó élményeiről kérdeztük az idén 79. születésnapját ünneplő Müller Pétert, és legújabb, Életművészet című könyvének megjelenése kapcsán arra kértük, hogy meséljen egy kicsit a jóslás művészetéről is. Kult--Csúnya incidens zavarta meg Pokorny Lia szerelmi vallomásáthttp://www.life.hu/sztarok/20151210-pokorny-lia-monologjat-hangos-telefoncsorges-zavarta-meg.htmlHangos telefoncsörgés fojtotta bele a szót Pokorny Liába a hétvégén, a Sok hűhó semmiért című darab sajtóbemutatóján, a Centrál Színházban. TV + SztárokFotó: M.Schmidt János – OrigoHalált jósoltak neki az orvosok, ezért 90 kilót fogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20151111-cheryl-blythe-orvosai-halalt-josoltak-neki-ezert-90-kilot-fogyott.htmlA 33 éves Cheryl Blythe minden nap hamburgert, húst és chipset vacsorázott, amikor az orvosai megmondták neki: ha így folytatja, meg fog halni. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.