December 13-án nem csupán széket faragtak és boszorkányokat lepleztek le eleink, hanem jövendőbelijük kilétét is kutatták. Mutatunk néhány egyszerű módszert, amelyekből Luca napjától kezdve karácsonyig akár minden nap elvégezhetsz egyet!

Tudtad, hogy Luca napján tilos minden háziasszony számára a munka? Ennélfogva tehát december 13-a remek alkalom arra, hogy a még egyedülálló háziasszonyok szerelmet varázsoljanak maguknak - pontosabban süssenek.

Forrás: 123rf.com

Ha estére - házimunka híján - nincs különösebb terved, készíts tésztát, és oszd 13 felé. Írj fel 13 darab cetlire ugyanennyi férfinevet, tedd a tésztákba, majd az így kapott cetlis gombócokat főzd meg vízben. A dolog egyszerű: amelyik gombóc előbb jön fel a víz színére, az rejti a jövendőbelid nevét. (A biztos eredmény érdekében jó, ha ugyanakkora gombócokat formázol.)

Ha biztosra akarsz menni, akkor szerezz be egy rózsaszín gyertyát, és gyújtsd meg. Ha már tudod, kit akarsz bevonzani, karcold bele a nevét a gyertyába, ha még nem, akkor gondold át magadban, milyen pasira vágysz: magas, jóképű, vicces, figyelmes, okos stb. Hagyd, hogy teljesen elégjen a gyertya, ezután feküdj le aludni - de arra ügyelj, hogy az ellenkező oldaladra feküdj, mint ahogyan szoktál. Igyekezz megjegyezni, mit álmodtál, mert ezúttal különleges jelentőséggel bírhat!