párkeresés szingli párkapcsolat igazi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majd' megőrülsz attól, hogy egyedülálló vagy? Eleged van belőle, hogy te vagy az egyetlen facér csaj a bulikban? Most elmondjuk, miért nem érdemes kikészülnöd a párkeresés miatt.

Thinkstock
Thinkstock

"Járni" valakivel már tizenévesen is presztízskérdés volt. A párkapcsolat szerepe aztán az évek múlásával felértékelődött: a "foglalt" csajok nemcsak a bulikba és a családi ünnepekre tudták magukkal cipelni a párjukat, de ők voltak azok a szerencsések is, akik fűnek-fának dicsekedhettek az aktuális évfordulókkal, akik sosem töltötték egyedül a Valentin-napot, és akiknek tuti, hogy azóta már megvan az odaadó férj három gyerekkel. Persze nem mind vagyunk ilyen kivételes helyzetben. Sokunk még a harmadik iksz után is az egyedülálló populáció tagja, így - jobb híján - kétségbeesetten keressük az "Igazit". Bár a Szex és New York óta mind tisztában vagyunk a szinglilét előnyeivel, egyszerűen nem tudunk elszakadni a berögződéstől, hogy a magányos nőknek kutya kötelességük párt keresni. A cél, hogy minél hamarabb megtaláljuk azt az intelligens, humoros, kedves, jóképű, jól kereső valakit, aki másra sem vágyik, csak ránk. Mentségünkre legyen mondva, kitartóak vagyunk! Neten ismerkedünk, online flörtölünk, hetente randizunk, és top formában várjuk, hogy felbukkanjon a nagy Ő. Csakhogy könnyen megeshet, hogy ez az állandó sóvárgás és feszült keresgélés idővel felemészti a lelki tartalékainkat. Kapásból 4 jó okot tudunk mondani, miért jobb, ha most azonnal felhagysz a görcsös párkereséssel!

1. Kihúzhatod a listáról az egyik legkomolyabb stresszfaktort!

Ha nem vigyázol, az állandó párkeresés rövid időn belül krónikus stresszfaktorrá lép elő az életedben. Észre sem veszed, és a hétköznapjaidat a párkeresés és az ehhez köthető negatív élmények, túlzó elvárások határozzák majd meg. A tünetek közt szerepelnek többek közt az álmatlan éjszakák, a koncentrációzavar, a tartósan depresszív gondolatok, fásultság, idegfeszültség és irracionális félelmek. Most komolyan! Kell ez neked?

2. Búcsút inthetsz pár szomatikus panasznak!

Nem véletlenül mondják, hogy a test a lélek tükre. Ha állandóan azon agyalsz, miért nincs pasid, ha folyton sírdogálsz és hibáztatod önmagadat, akkor azt nemcsak a lelked, de idővel a tested is megsínyli majd. A migrén, a hajhullás, a gyomorfekély és az allergia hátterében is állhat megoldatlan lelki probléma. Lehet, hogy makkegészséges vagy, de ha tovább vívod ezt a szélmalomharcot, a tested talán erőszakosan parancsol majd megálljt neked. Ne mérgezd magad, inkább próbálj megszabadulni az egyedüllét okozta félelmeidtől!

Thinkstock
Thinkstock

3. Jön a dolce vita!

Ha végre sikerül kikerülnöd a "párkereső mókuskerékből", nemcsak jobban érzed majd magad, de a világ is sokkal barátságosabb hely lesz számodra. Amikor úgy tudsz a buliba, könyvtárba vagy a szupermarketbe menni, hogy nem a potenciális férfit keresed, kinyílnak előtted a lehetőségek. Nem kell mellékvágányra tenned a párkeresést, de jobb, ha megtanulod a dolgokat önmagukért szeretni és élvezni az életet! Ragadd meg az alkalmat, és váltsd valóra a régóta dédelgetett álmaidat: kezdj el futni, iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, vagy utazz el pár napra külföldre a csajokkal.

4. Átlényegülnek a kapcsolataid!

Talán észre sem veszed, de a kétségbeesett párvadászat teljes egészében meghatározza a kapcsolataid minőségét. Észrevetted már, hogy örömködés helyett irigykedve hallgatod a barátnőd sztoriját a lánykérésről, hogy kerülöd a tesódat, amióta férjhez ment, és hogy már egy éve hazudod a nagymamádnak, hogy komoly kapcsolatban élsz? Könnyű ezt mondani, mégis igaz: ha nem a párkeresés körül forog az életed, könnyebben szót értesz másokkal, és gördülékenyebben alakul majd a társas életed.

+1: Megváltozik a kisugárzásod!

Klisé, hogy a jó dolgok akkor történnek, amikor a legkevésbé számítunk rájuk, de egy próbát azért megér: lazulj el, hagyj fel a görcsös párkereséssel egy időre, és hidd el, az önfeledt életszemlélet és a pozitív önértékelés nemcsak boldogabbá tesz, de extra adag szexepilt is kölcsönöz majd neked.

Thinkstock
Thinkstock

Franco Marco tollából: Görcsoldás

Nem értem, miért az a sok szenvelgés. Felesleges körömrágás és hajtépés folyik, sejtettem már rég. Panasz, pszichológus, ön- és közmarcangolás, feszülés, bánat miatti be-, ki-, végső esetben felfordulás. Sok hűhó semmiért. Megvan az egyedüllét ellenszere, tuti recept, nyilvánvalóan ezt is brit kutatók titrálták ki hosszú évek alatt valami titkos albioni laborban. Görcsoldó pirula és terápia egyben. Ez kell a nőnek, főként ha magányos. Kapd be és kapd el. A pasit, reptében. Ahogy a recept írja: stresszt elengedni, de most azonnal, aztán irány a liget, pár kör kocogás, délután angoltanfolyam (ha tudsz angolul, lehet német is, a hatás hasonló), hétvégén utazás a csajokkal. Másnap abbahagyni a hazudozást a nagyinak, tesót meglátogatni, estére pedig nagy adag szexepil fel az arcra. (Egy pohár víz a végére nem árt.) A végén óvatosan nézz körül, s ha mindent jól csináltál, már nem vagy egyedül. A kockázatok és mellékhatások tekintetében ne kérdezz meg senkit. A hülyeségre úgysincs válasz.

Íratkozz fel Marco Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre a Life.hu oldalán válaszol! Barátkozz Marcóval a Facebookon és az Iwiwen is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.