Nem szereted sem a csoportos fitneszt, sem a magányos tréningeket? Eddz párosban a pároddal! Próbáld ki a Káma Szútrát - természetesen kettesben!

1. Selyemhernyó a gubóban

Ez a póz a misszionárius pozitúra egyik változata. A vállad, a hátad és a feneked az ágyon vagy a padlón nyugszik, a lábaddal pedig átkulcsolod a kedvesed derekát. Ez a "gyakorlat" a hasadat, a fenekedet és a lábad izmait erősíti.

2. A szenvedély hídja

Ez a pozitúra igazi szexfitneszgyakorlat. Te vagy alul, de csak a vállad és a talpad van a talajon (kvázi vedd fel a jógahíd ászanát), a karoddal öleld át a pasidat, aki négykézláb áll a combjaid között. Ez a gyakorlat mindkettőtök kar-, hát-, has-, fenék és lábizmait erősíti, ezen kívül fejleszti a mozgáskoordinációtokat is. Ha rendszeresen bevetitek ezt a pózt, látványos eredményeket érhettek el az izmosodás terén.

Forrás: [origo]3. A fogó

Ez a póz tulajdonképpen senki számára nem lehet ismeretlen, bár fitneszszempontból még talán nem tudsz mindent. A pozitúra különlegessége, hogy az aktusnak kereken 100 szívverésen át kell tartania, tehát az edzésnek is. A fogó közben a pasid a hátán fekszik, a háta az ágyon vagy a talajon nyugszik, talpa a földön, térde behajlítva, te pedig rajta ülsz, szintén behajlított térddel, sípcsontod a talajon, kezeddel a mellkasán vagy a válla mellett támaszkodsz. A kedvesed ugyan nem lesz izmosabb a gyakorlattól, de a te felsőcombod, csípőd és feneked kemény izommunkának van kitéve az aktus közben. A lovaglóülés csodát tesz a lovaglóizmokkal is!

4. A mandarinrécék

Ez a pozitúra a nyugati szexkultúrába kanálpózként került be, a Káma Szútrában viszont ilyen költői neve van. Mindketten feküdjetek az oldalatokra, te elöl, a pasid hátul. Bár ez a gyakorlat kényelmesnek látszik, ne hagyd magadat becsapni. Ez a fekvő pozíció ugyanis erőt követel a medence és a fenék izmaitól, és erősíti is ezeket a területeket. Ezen kívül jó hatással van az alsó hasizmokra, a combizmokra is, mozgékonyabbá, hajlékonyabbá teszi a gerincoszlopot.

5. A szög beverése

Ehhez a pózhoz feltétlenül szükségetek lesz egy biztos pontra, például egy falra, ajtóra vagy stabil szekrényre, aminek nekitámaszkodhattok. A szög beverése elsősorban a kedvesed számára jelent fizikai "munkát", hiszen ő áll, miközben te átfogod a csípőjét a lábaddal, és kezeddel a vállába kapaszkodsz. Míg a pasidnak a hasa, a feneke és a lába feszül, a te izmaidnak az egyensúly megtartásáért kell keményen dolgozniuk.

Forrás: [origo]6. W

A W-pozitúra sokkal kevésbé bonyolult, mint amilyennek látszik, bár tény és való, hogy kell hozzá némi ügyesség. Álljatok mindketten négykézlábra, fenékkel egymás felé. Miközben a behatoláson dolgoztok, a térdeteket emeljétek fel a talajról, így talán könnyebb lesz. Ez a gyakorlat azon túl, hogy remekül feldobja az unalmassá váló szexuális életet, megmozgatja a kar-, hát-, has- és lábizmokat. Sőt, az állóképességetekkel is csodát tesz.

7. A kecske és a fa

Ehhez a pózhoz szükségetek lesz egy székre vagy bármilyen ülőalkalmatosságra. A pasid leül, te pedig háttal helyet foglalsz az ölében. Neki valószínűleg nagyon kényelmes lesz ez a póz, hiszen neked kell mozognod, így viszont te is fogsz erősödni is - méghozzá a csípő- és lábizmaidat hozhatod formába.

8. Nyuszika

Ennek a póznak a kivitelezése kemény lábmunkát igényel! A pasid lefekszik a földre, felhúzza a lábát, a talpa a talajon nyugszik, te az ölébe ülsz és a lábadat vagy az övére teszed, vagy a lába között a talajra, hajlított térddel. Ez a pozitúra elsősorban a has, a csípő, a fenék és a comb izmait dolgoztatja meg, de neked a hátizmaid is erősödnek nyuszikázás közben.

A Káma Szútra edzésből naponta egy gyakorlat végzése az izmokra és a szexuális életre is igen jótékony hatással van. Ha végeztetek mind a tíz pozitúrával, lehet elölről kezdeni az izzasztó gyakorlatozást.

Csides Kata szexuálpszichológus szakértőnk véleménye:
Csides Kata szexuálpszichológus szakértőnk véleménye:
Ez bizony így igaz. A legjobb zsírégető maga a szex. Sok-sok kutatás bizonyította már! A szex maga az egészség! Ennél jobb edzés nem is létezik. Esetleg el lehet gondolkodni egyéb pozitúrák kipróbálásán, elvégre 365 pozíció van. Az év minden napjára jut egy új a régi megszokottak mellett. Próbálj ki minden pozíciót ahhoz, hogy tudd azt, hogy számodra mi a legjobb. Hiszen, ha tudod, hogy hogyan érheted el a legkönnyebben az orgazmust, akkor tudsz segíteni a párodnak azzal, hogy megmondod neki, mit tegyen ennek érdekében. A szex közös örömszerzés olyan módon, amely mind a két félnek megfelel. Talán ez is lehet annyira fontos, mint maga az egészséges, edzett test. Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

 

6 G-pont izgató szexpózhttp://www.life.hu/szeress/szex/20101111-6-gpont-izgato-szexpoz.html Tantraszex kezdőknek - 4 tipphttp://www.life.hu/szeress/szex/20101111-tantraszex-kezdoknek-4-tipp.html Így vadíthatod meg a pasidat!http://www.life.hu/szeress/szex/20101111-igy-vadithatod-meg-a-pasidat.html