222.124 ember töltötte ki Az Ország Szextesztjét, amelyre egy hónapon keresztül volt lehetőség a lifenetwork.hu internetes portálon. Kiderült például, hogy minden negyedik ember megcsalta már aktuális párját, és minden negyedik férfi fizetett szexuális szolgáltatásért.

A Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület vezetésével összeállított kérdéssor hiánypótlás céljából jött létre, hiszen húsz éve nem készült olyan kutatás, amely rávilágított volna a magyarok szexuális szokásaira, és amelyre szexológusok és szexuálpszichológusok támaszkodhatnának.


Az 50 kérdésből álló tesztet bárki kitölthette, természetesen teljes anonimitás mellett. A kérdéssor tesztelte az általános tájékozottságot, a szokásokat, de nem kerülte ki a szélsőséges viselkedések vizslatását és a tabukat sem.


"Valamennyivel több nő töltötte ki a tesztet, mint férfi: 58-42 százalékos lett a nemek aránya" - tájékoztat Hámori Barbara, az Origo Zrt. Szórakoztató Tartalmainak Igazgatója.


"Válaszaikat már összesítettük, és találtunk olyan eredményeket, amelyeken még az értékelést végző szexuálpszichológus szakembereink is megdöbbentek. A teljes összegzést december 1-jén, Az Ország Szextesztje című show-ban hozzuk nyilvánosságra, a LifeNetwork TV esti adásában."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!