A vegetáriánus férfiak hiába reménykednek abban, hogy az állatok iránt érzett szeretet miatt a nők számára vonzóbbak lesznek. A kutatások azt igazolják, hogy még a vegetáriánus nők is a húsevő férfiakat tartják férfiasabbnak.

A kutatók több száz fiatal férfinak és nőnek olyan kitalált diákokról adtak általános személyleírást, akik elsősorban az étrendjükben tértek el egymástól, majd megkérték a résztvevőket, hogy jellemezzék a személyiségüket.

iStockphoto

Nem meglepő módon a vegetáriánus személyeket a többség erkölcsösebbnek ítélte meg. A leírásokból az is kiderült, hogy azokat a férfiakat, akik nem esznek húst, kevésbé látják férfiasnak - ezt egyébként még a vegetáriánusok is így gondolták.

Dr. Steven Heine, a British Columbia Egyetem kutatója szerint a férfi és hús összetartozó fogalmak. A hús rendszerint a hatalomhoz és a kiváltságokhoz köthető - a felsőbb társadalmi rétegek rendszeresen fogyasztottak húst, míg az alsóbb rétegek csak álmodoztak róla. A hús a hatalom, a státusz és a férfiasság szimbóluma, emiatt tűnnek a vegetáriánus férfiak sokak szemében kevésbé  férfiasnak.

Matthew Ruby, a tanulmány társszerzője szerint a vegetáriánus férfiaknak sem kell elkeseredniük, hiszen sok nő kifejezetten a kevésbé férfias férfiakhoz vonzódik.

Korábbi tanulmányok arra mutattak rá, hogy a vegetáriánusokat gyakran pacifistának, testtudatosnak és liberálisnak tartják, míg a húsevőket inkább patriótának, konzervatívnak és háborúpártinak gondolják. 

A brit felnőttek három százaléka egyáltalán nem eszik húst vagy halat, és további öt százalék tartja magát részben vegetáriánusnak.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!Tömegével járnak mellkisebbítő műtétre a cicis férfiakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110207-egyre-nepszerubb-a-mellkisebbito-mutet-ferfiaknak.html Közös pasit használunk a nővéremmel - férfiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110202-franco-marco-kozos-pasit-hasznalunk-a-noveremmel.html Valentin napra dupla annyit költenek a férfiak, mint a nők!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110201-valentin-napra-dupla-annyit-koltenek-a-ferfiak-mint-a-nok.html Veszélyben a férfiak spermája!http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110131-veszelyben-a-ferfiak-spermaja.html