Ezt nézi meg rajtad először a pasi!

mell párkapcsolat férfi szerelem randi fenék arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokat foglalkozunk a külsőnkkel, és megesik, hogy órákat töltünk a szépítkezéssel. Hogy miért? Mert tetszeni szeretnénk: önmagunknak, a barátainknak és persze a pasiknak, akiktől - nem titok - imádjuk bezsebelni az elismerő bókokat. Kíváncsi vagy, mi vonzza a pasik tekintetét? Most megmutatjuk, mi az a 3 testrész, ami biztos, hogy magával ragadja őket! A Life.hu-n tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek.

1. Mellek

Tény és való, sokat nyaggatjuk magunkat miattuk. Bántja a hiúságunkat, hogy túl kicsik, hogy nem elég feszesek, vagy hogy nem elég mutatósak a melleink. Ezek az aggodalmak nem alaptalanok, ugyanis a felmérések alapján úgy tűnik, a bemutatkozást követően minden második férfi tekintete egyenesen a cicikre téved.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Az okok pedig egészen az evolúciós gyökerekig vezethetők vissza: a nagyobb, feszesebb, szimmetrikusabb mellek erős, egészséges nőkre jellemző adottságok voltak, amelyek épp azért bizonyultak vonzóbbak, mert alkalmasak voltak az egészséges utódok táplálására.

2. Popsi

Igaz, ami igaz, a férfiak preferenciáit vizsgálva a női popsi ezüstérmet vihet haza. A cici után ugyanis minden harmadik pasi akaratlanul is a nők fenekét pásztázza a szemeivel.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Egy óvatos szempillantással felmérik az alakját, formáját, és hogy elég arányos-e. Ezen a téren persze minden férfinek más-más az igénye (forma, méret és feszesség tekintetében), az viszont tény, hogy már idejében megbizonyosodnak róla, hogy elég szexis-e a hátsó fertály.

3. Arc

Modern kutatási eredmények szerint a férfiak csaknem negyede fókuszál az arcra az első találkozás alkalmával. Ennek oka, hogy a verbális kommunikáció alatt azzal fejezheted ki a legjobban a figyelemedet, ha a másik szemébe nézel.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Ugyanakkor kár lenne tagadni: a pasik fantáziájára nemcsak a kommunikációs etikett, de a női arc szimmetriája, a szemek színe, a nők érdeklődéséről árulkodó tág pupilla vagy felvont szemöldök, a mosoly íve, az ajkak vonala és teltsége is hatással van.

Praktikus tanácsok pszichológus szakértőnktől

Az első találkozásra való felkészülés és a férfiakra gyakorolt első benyomás sokunk számára komoly stresszt jelent - mondja pszichológus szakértőnk. Megszívlelendő tanács, hogy nem érdemes az előnytelen tulajdonságainkon rágódni, és csak azért lemondani a randit, mert felszedtünk néhány kilót, vagy mert az átlagosnál kisebb kosárméretünk van. Ugyanis ha megtanulunk egy kicsit érzékenyebben fordulni a férfiak igényei felé, máris nyert ügyünk van. Tudjuk, hogy az első találkozás során az arcra, a mellekre és a popsira koncentrálnak. Ennek tudatában érdemes odafigyelni a hajunkra és a sminkünkre is: a problémás részeket alapozóval fedni, a szemünket pedig hozzá illő szemhéjpúderrel, spirállal vagy tussal hangsúlyozni. A cicik méretén sem érdemes túl sokat aggódni: ha aggaszt minket a mellméretünk, egy megfelelően kiválasztott push-up melltartóval, egy ügyes szabású felsővel gyorsan "orvosolható" a probléma. Ami pedig a feneket illeti: ha nem vagyunk megelégedve vele, érdemes magas sarkú cipőben gondolkodni. Az extra sarok ugyanis nemcsak szexissé tesz, de megnyújtja a lábat, így arányosabbá teszi az alakunkat is.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.