A férfiak számára rejtély, a nőknek pedig sokszor feszültségforrás a női orgazmus. Egy nemrég végzett kutatás azonban lehet, hogy segíthet feltárni a női orgazmus agyi hátterét.

 

Agyi vizsgálatok segítségével a kutatók rájöttek, hogy szexuális izgalom esetén a nők kétféleképpen is eljuthatnak a csúcsra. Az egyik agyi régió akkor aktiválódik, ha a nő egyedül van, és képzelőereje segítségével fantáziál. A másik régió pedig akkor, ha partnere szexuálisan stimulálja.

Thinkstock

A New Scientist című szaklapban publikált eredmények két különböző kutatásból származtak. Dr. Barry Komisaruk (Rutgers Egyetem) egyedülálló női önkéntesek orgazmus közben készült MRI képeit vizsgálta meg: szexuális fantáziálás közben a nők agyának több mint 30 régiója aktivizálódik egyszerre, köztük a prefrontális kéreg is, ami a döntéshozatalért, a belső kényszerek irányításáért és a képzelőerőért felelős.

Ezzel szemben Janniko Georgiadis (Groningen Egyetem) párokat vizsgált meg, és rájött, hogy szexuális stimuláció esetén épp ezek az agyi régiók kapcsolódnak ki. Ebből az következik, hogy a szexuális érintkezés során a nők akkor érhetik el az orgazmust, ha képesek elengedni magukat és másfajta tudatállapotba kerülnek.

Ennek hiányában a nők nem lesznek képesek az orgazmusra. "Nem hiszem, hogy az orgazmus kikapcsolná a tudatunkat, de jelentősen megváltoztatja. Az orgazmus során a legtöbben elveszítik testkontrolljukat" - nyilatkozta Mr. Georgiadis.

A kutatások alapján világosan látszik, hogy a nők agya teljesen különböző módon dolgozza fel az egyéni és páros szexuális élményeket. A kutatók szerint a női orgazmus és a prefrontális kéreg további vizsgálata segíthet megérteni az orgazmus hátterében zajló testi folyamatokat, és segíthet azoknak a nőknek, akiknek gondjai vannak a csúcsra jutással.

Forrás: Medipress


3 forró szexpóz a jobb orgazmusért III.http://www.life.hu/szeress/szex/20110513-szex-szerelem-parkapcsolat-orgazmushozo-pozok-3.html Két forró szexpóz a jobb orgazmusért II.http://www.life.hu/szeress/szex/20110429-szex-szerelem-parkapcsolat-ket-forro-szexpoz-a-jobb-orgazmusert.html Két forró szexpóz a jobb orgazmusért I.http://www.life.hu/szeress/szex/20110422-szex-szerelem-parkapcsolat-ket-biztos-poz-amivel-egetrengeto-orgazmusod.html Forró szexpraktikák a tökéletes orgazmusérthttp://www.life.hu/szeress/szex/20110408-szex-szerelem-parkapcsolat-10-tanacs-hogy-konnyebben-es-gyorsabban-legyen.html Te színlelted már az orgazmust?http://www.life.hu/szeress/szex/20110324-szex-parkapcsolat-neked-jo-volt.html Gyönyörhozó praktikák - Az orgazmus tanulhatóhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110224-parkapcsolat-szex-orgazmustrening-a-jobb-szexualis-eletert.html