párkapcsolat férfi közösségi oldal szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képesek vagyunk napokig pörögni azon, hogy a pasink kinek a fényképét vagy státuszát lájkolta egy-egy közösségi oldalon. Ezzel szemben a férfiak többnyire nem adnak hangot az őket idegesítő dolgoknak, így nem is gondolnánk, mitől mennének a falnak. A Life.hu viszont kiderítette, mit utálnak a férfiak bennünk, nőkben - a közösségi oldalakon. Két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek.
1. "Életem percről percre"-jelenség



Thinkstock
Thinkstock


Márton, fotós (29)

"Nem szeretem, amikor valaki elfelejti, hogy a közösségi oldal nem egyenlő a valódi élettel. Ennek tipikus jele például az úgynevezett oversharing, azaz, amikor valaki kényszeresen, tíz percenként osztja meg élete rendkívül fontos történéseit a lelkiállapottól kezdve a biológiai funkciókon és a munkahelyi szappanoperán át a vicces macskás videókig. Előítélet, persze, de ezt én inkább a nők részéről tapasztalom. Ezzel egyébként még mindig nincs nagy baj, egyszerűen azért, mert egy mozdulattal el lehet hallgattatni az illetőt anélkül, hogy észrevenné."

Laca, gimnazista (18)

"Gyűlölöm, amikor egy lány akkora életbölcsességeket ír ki, hogy lefagy az oldal, közben pedig egy 14 éves csitri."

Géza, vállalkozó (30)

"A kicsit idősebbekkel (35+) az a baj, hogy idézet-, jós-, sorselemző és zenemegosztó portálnak gondolják ezeket az oldalakat. Ez a jelenség valamilyen érzelmi trauma kapcsán erősödik fel különösen."

2. Túllihegett családi állapot

Szeretjük az egyértelmű dolgokat, a bizonyosságot és a biztonságot. Ugyan szerződésbe nem tudjuk foglalni, hogy valakivel együtt járunk, de a családállapot megjelölése már majdnem felér ezzel. Ha valakivel évek óta együtt vagyunk, és mégsem írja ki, hogy kapcsolatban van, jogosan feltételezhetjük, hogy "baj van". Vagy mégsem? A pasik ezt azért másképp gondolják.

Bence, rockzenész (23)

"Korunk leányzói úgy gondolják, hogy akkor igazán komoly a kapcsolat, ha ezt jelzik a közösségi oldalon is. Akinek nincs kiírva, hogy 'kapcsolatban', az szabad, a következő stádium a közös fénykép feltöltése, majd a 'Kapcsolatban vele: XY' következik. Szerintem viszont nem egy közösségi oldalon, hanem a való életben kéne normális párkapcsolatban élni."

Márton, fotós (29)

"Kár ügyet csinálni abból, kint van-e nálam, hogy 'kapcsolatban', illetve jelzem-e, hogy kivel. Ez gyerekes játszmák eszköze. Ha az egyik fél nem írja ki, annak több oka lehet. Például úgy érzi, hogy a tágabb ismeretségi körének semmi köze hozzá, vagy professzionális célokra használja a magánprofilját. Persze ha ezekből gond van két ember között, akkor nem a közösségi oldal felhasználási szokásokkal, hanem a kapcsolattal van baj."

Tipp! A vőlegényem mással szexel! Hozzámenjek?


3. Ömlesztett fotók a semmiről



Ádám, szakács (27)

"Amitől ki tudok akadni, ha egy csaj 4567 képben teszik közzé a kétnapos wellnesshétvégét a szerelmével. Természetesen ugyanabban az egy szállodai szobában készült az összes kép, csak mindegyiken máshova kapja a puszit."


4. A leggázabb profilkép

A profilkép sok mindent elárul az emberről - a csajokról meg különösen. Nincs új frizura új profilkép nélkül, ahogy egy nagyobb fesztivál, koncert, családi esemény sem múlhat el új kép nélkül. Lehet szellemes, kedves, művészi vagy szexi, a pasiknak mindegy. Egy bizonyos profilképtípust viszont a legtöbbjük ki nem állhat.

Thinkstock
Thinkstock


Péter, köztisztviselő (27)

"Amitől az agyam elszáll, amikor lányok/nők olyan fényképet tesznek ki, ahol tükör előtt pózolnak - természetesen úgy, hogy látszódjon a kezük, amelyben az okostelefonjukat tartják maguk előtt. Ezt csak úgy lehet überelni, ha több barátosnéval bújnak össze."

Géza, vállalkozó (30)

"A korombeli nők szerencsére kinőttek a tinilányokra jellemző 'pucsítóspózolóstükörbőlfényképezőscsücsörítős' képek készítéséből és megosztásából, ami ki tud akasztani."


5. A játék nem játék

Azt ugye senki nem gondolta komolyan, hogy a videojátékokon szocializálódott, azóta is Xbox-mániás, közösségi oldalakat aktívan használó pasik majd tündibündi nyuszikat fognak gondozni vagy éttermet fognak nyitni játszásiból a közösségi oldalakon. Aki ilyen meghívókat küldözget orrba-szájba, az könnyen ott találhatja magát a nemszeretem csoportban.

Ádám, szakács (27)

Az is kiakaszt, hogy megosztja és kommenteli, hogy az éppen legújabb alkalmazás szerint 'mennyire jó alvó' vagy 'milyen kutya lenne'. Ezekből mostanában rengeteg van, és hogyhogy nem, mindig ugyanazok teszik közzé - amíg jól le nem tiltom őket."

Pasivélemény: "A lovagló póz a kedvencem" (18+)


Fotó: Julian Laidig
Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.