hímvessző bűz szag szex intim részlet illat nemi betegség Intimitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem számít, hogy a pasi mennyire naprakész a divatban, vagy milyen szellemes társalgással kábítja el kiszemeltjét, ha az alsónadrágját lehúzva kínos titkok kerülnek napvilágra. Az intim higiénia a szexuális úton terjedő fertőzések elkerülésében fontos szerepet játszik, de úgy tűnik, e tekintetben a férfiaknak van még hova fejlődni.
Ápolatlan nemi szervek: csúnya betegségek melegágya

A higiénia az öngyógyítás tudománya, a személyes egészség megőrzésének és a betegségek megelőzésének művészete. Az ókori görögök pontosan tudták, hogy a kiegyensúlyozott szexuális élethez elengedhetetlen a tisztaság, és az egyiptomi férfiak sem voltak prűdek erkölcsi kérdésekben, akik például ízléstelennek találták a túlzott szőrzetet, ezért egész testüket borotválták. A tisztálkodási szokásokról minden férfi megtanult valamit a családi környezetben, de mégis: sokan nincsenek tisztában az alapvető szexuális higiéniával. A férfi nemi szervek a leginkább kényes és érzékeny részei az emberi testnek, és bizonyos óvintézkedéseket meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerülhetővé váljanak a nemi úton terjedő fertőző betegségek. Minden férfinak pontosan ismernie kell (ene) a saját testét, és egyéni érzékenysége figyelembevételével szigorúan betartania bizonyos tisztálkodási szabályokat.

Thinkstock
Thinkstock

Tünde, adminisztrátor (29)

"Szerintem a hüvelyhez hasonlóan minden pénisznek van egy jellegzetes szaga, ami teljesen normális. Én szinte megőrülök a pasim finom illatától, és lehet, hogy mások ezért perverznek tartanak, de néha szagolgatni is szoktam az alsónaciját, mielőtt kiveszem a szekrényből. Ugyanakkor elvárom a másiktól, hogy minden körülmények között igényes és tiszta legyen, azt viszont kimondottan utálom, ha valakit mondjuk orálisan kényeztetek, és a tusfürdő ízét érzem a számban."

Minden a fürdőszobában kezdődik el

A pasik tisztálkodási rituáléi gyakran kimerülnek abban, hogy gyorsan lezuhanyoznak, borotválkoznak, aztán egy kis parfümöt vagy arcszeszt spriccelnek magukra. Abba viszont sokan nem is gondolnak bele, hogy csúnyán felsülhetnek a legérzékibb pillanatokban, ha álmaik nője rádöbben, hogy alul ádáz viszonyok uralkodnak. A pénisz tisztítása nem holmi ripsz-ropsz munka, ugyanis annak állapota jelentősen befolyásolja a szexuális egészséget, a partner libidójáról nem is beszélve. Fürdéskor nagyon fontos a fityma felhúzása és a makk tiszta vízzel történő alapos tisztítása, illetve a pénisz megmosása minden vizelés után. Mivel a hímvessző makkjában lévő mirigysejtek ún. smegmát termelnek, a túlzott mennyiségben felgyülemlő fitymaváladék megnövelheti a gyulladások és fertőzések veszélyét. A nemi szervek egészségének fenntartásához kerülni kell a hosszú és forró fürdőzést, a maró hatású kozmetikumokat, valamint a szintetikus anyagból készült ruházatot és a túl szoros alsóneműt.

Tipp! Vicces és meghökkentő képek a népszerű elnökről. Kattints a galériáért!



Vince, biomérnök (42)

"Nekem is van egy-két kollégám, akik nem fürdenek minden nap, és ha reggel bemegyek az irodába, már másfél méterről a rosszullét kerülget, annyira erős a testszaguk. Undorítónak tartom, hogy a szórakozóhelyeken lévő mosdókban néha elképesztő bűz csap meg, mindenhol vizeletáradat, és sokszor a vécé sincs lehúzva. Persze, a férfiak többsége elvárja egy nőtől, hogy csinos legyen, és ne lógjon a melle, stb., de én úgy látom, a magyar pasik közül sokan borzalmasan igénytelenek. Nálam alapvető dolog szex előtt, hogy bevonulok a fürdőszobába, és bármilyen meglepő, mindig hordok magamnál intim törlőkendőt."

Thinkstock
Thinkstock

Ki akarna ágyba bújni egy bűzlő gorillával?

Attól egyetlen férfi sem válik rögtön metroszexuálissá, ha odafigyel az apró, ám cseppet sem elhanyagolható részletekre. A pénisz a férfi szexuális és reproduktív szerve, ám a maszturbáció és a szeretkezés csak akkor lehet igazán élvezetes tevékenység, ha magas a higiéniai hányados. Ennek biztosítására a nemi aktus megkezdése előtt mindig ajánlatos megtisztítani a nemi szerveket és a végbélnyílást, amivel az átható szagok és a zavaró állagú testnedvek mellett az oda-vissza terjedő fertőzések is kivédhetők. A rettenetes buké egy bimbózó románc végét jelentheti, és orális közösülés során igencsak vágyölő tud lenni, ha a nőnek kóbor szőrszálakkal vagy egy savanyú szagú hímvesszővel kell "megbirkóznia".

"Az esztétikusan trimmelt vagy gyantázott fanszőrzet - különösen nyáron - nemcsak tiszta és vonzó megjelenést nyújt, de csökkenti a viszketést, a kellemetlen illatokat és a bőrirritáció mértékét" - mondja Nagy Kriszti, hazánk első intimkozmetikusa. "Ám a nőkhöz hasonlóan a férfiaknak is óvakodniuk kell az otthoni kísérletezgetéstől, hisz a hagyományos gyantaeszközök, a szennyezett borotvák és szemöldökcsipeszek számos veszélyforrást rejthetnek. A szőrtelenítő krémeket sem szabad a lágy testrészeken használni, mert könnyen irritálhatják az érzékeny bőrfelületet. A fazonírozásra én inkább a kézi haj- és szakállnyírókat ajánlom, ezek a készülékek ugyanis biztonságosan beállítható fejjel rendelkeznek. Ízléstől és igénytől függően a férfiak ma már többféle szőrtelenítési eljárás közül választhatnak, ám a tökéletes eredmény érdekében célszerű szakemberhez fordulni."

Thinkstock
Thinkstock


Enikő, labortechnikus (34)

"Naná, hogy elmegy a kedvem a szextől, ha a partnerem döglött halszagú ott lent. Régebben jártam valakivel, akinek enyhén szólva is furcsa illatú volt a pénisze. Az illető nagyon piperkőc típus volt, állandóan nézegette magát a tükörben, és naponta többször fürdött, mégis éreztem rajta azt a különös szagot. Egy idő után cseppet sem találtam izgatónak, és szóltam neki, hogy jó lenne végre utánajárni a dolognak. Erre vagy megsértődött, vagy valamilyen ürüggyel hárított, csak hogy ne kelljen urológushoz mennie. Szakítottunk."


Győri Szilvia tanácsadó szakpszichológus véleménye:
"Intim szempontból sajnálatos tény, hogy a nőknél magasabb az elvárás, hisz a férfiaknál ugyanolyan elengedhetetlen a maximális ápoltság. Az alapvető tisztálkodási szokások kialakulásában lényeges szerepet játszik az egyéni szocializáció, és már a kisebb gyermekeknek is meg kell tanítani a fütyi tisztán tartásának fortélyait. Amennyiben ez nem (vagy nem helyesen) történik meg, a férfi jó eséllyel nem fog alapos figyelmet szentelni az intim higiéniára, melyből a későbbiek folyamán komoly nemi betegségek származhatnak, mind őrá, mind a partnerére nézve. Nőként igenis tegyük finoman szóvá, ha a másikkal szemben ilyen jellegű problémáink adódnának, így önmagunkat is megkímélhetjük a kellemetlen élményektől. Ha el szeretnénk kerülni a kínos szituációkat, kezdjük az együttlétet közös zuhanyzással - ami fokozhatja a szexuális izgalmakat - és ha kell, mosdassuk le mi magunk párunk kényes testtájait."


Tipp! Palvin Barbara tökéletes teste. Kattints a galériáért!


7 kínos szexbaki, amit nő elkövethet - pasik vallomásai (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120511-7-kinos-szexbaki-amit-no-elkovethet-pasik-vallomasai.htmlA rózsaszín női nemi szerv jön be a pasiknak (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120507-nem-a-voros-hanem-a-rozsaszin-noi-nemi-szerveket-kedvelik.htmlJól bevált szexébresztő praktikák - Pasik vallomásai (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120415-szerelem-parkapcsolat-5-tipp-az-ellaposodo-szex-ellen-.htmlMeddig férfi a férfi? - A pénisz életciklusa (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120410-szex-szerelem-parkapcsolat-a-penisz-eletciklusa.html6 szexuális kérdés, amiért fölösleges idegeskedned! (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120404-6-szexualis-kerdes-amiert-felesleges-idegeskedned.htmlMinden, amit a péniszről idáig nem mertél megkérdeznihttp://www.life.hu/szeress/szex/20110516-szex-szexualitas-parkapcsolat-minden-amit-a-peniszrol-idaig-nem.htmlPéniszfajták - Avagy mi kell a nőknek?http://www.life.hu/szeress/szex/20110512-szex-szerelem-parkapcsolat-peniszfajtak-avagy-mi-kell-a-noknek.htmlKispénisz-komplexus: a méret a lényeg?http://www.life.hu/szeress/szex/20101020-kispeniszkomplexus-a-meret-a-lenyeg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.