A korábbi nyilatkozatok fényében mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy az európai filmművészet egyik leghíresebb házaspárja, Monica Bellucci és Vincent Cassel úgy döntött, 17 együtt töltött év és 14 év házasság után elválnak.

Úgy tűnt, hogy a pár megtalálta a boldog házasság receptjét, és megteremtette a tökéletes családot. Kapcsolatuk válságának semmiféle jele sem volt. Vincent Cassel néhány hete még arról biztosította a francia Gala magazint, hogy a házasságukkal minden rendben van. Az olasz színésznő pedig július végén arról beszélt a szintén francia Madame Figaro című magazinnak, hogy "Vincent szeretetteljes apa, és folyamatosan jelen van a lányok életében". A válás hírét az umbriai származású színésznő szóvivője közölte hétfőn az ANSA olasz hírügynökséggel, mivel Bellucci jelenleg Bosznia-Hercegovinában tartózkodik, ahol Emir Kusturica új filmjének forgatásán dolgozik. "Bár útjaink Vincent-nal elválnak, mindig ott leszünk egymás számára. A szeretet örökre megmarad köztünk" - osztotta meg gondolatait a színésznő az Chi című olasz hetilappal.

AFP

Belucci és Cassel 1999-ben házasodtak össze, kislányaikkal, a hároméves Devával és a nyolcéves Léonie-val tavaly Brazíliába költöztek. Cassel jelenleg is Rióban tartózkodik, új szenvedélye, a hullámlovaglás foglalja le. Bellucci augusztus közepe óta Kusturica Na mlijecnom putu (Tejúton) munkacímű filmjét forgatja, melyben szerepe szerint titkos ügynök, aki olyan helyzetbe kerül, hogy személyazonosságot kell váltania, ehhez pedig új útlevélre van szüksége. Ezt a Kusturica által megszemélyesített katona, Kosta segítségével szerzi meg, eközben szerelem szövődik köztük. A történet a boszniai Szerb Köztársaság egyik városában játszódik, és a boszniai háborút (1992-1995) idézi. A forgatás kezdetén a színésznő azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint férje és két kislányuk is meglátogatja majd - ez végül nem történt meg.

AFP

Bellucci és Cassel több filmben is együtt kaptak főszerepet. Először az 1996-os, Szerelmi fészek című francia film forgatásán találkoztak, és Bellucci "elég beképzeltnek" találta a francia színészt. Később azonban észrevette, hogy a férfi ahhoz az éles eszű, kissé vad típushoz tartozik, amelyet leginkább kedvel - nyilatkozta egykoron. Ugyanebben az évben együtt forgatták Carmine Amoroso Mennyire kívánsz? című filmjét, majd a Dobermann című francia krimit, 2001-ben pedig A farkasok szövetsége című történelmi fantasyt. Legvitatottabb filmjük a Visszafordíthatatlan volt, amelynek egy jelenete botrányt okozott a cannes-i filmfesztiválon. A jelenetben 12 percen keresztül követnek el erőszakot a nőn, akit Bellucci játszik.

A francia Closer magazin néhány nappal ezelőtt azt írta, hogy "Monica és Vincent úgy kerülik egymást, mint a pestisest". A hétfőn belejelentett válás fényében talán érthető a meglepő kijelentés.

Forrás: MTI

Elválik Monica Bellucci és Vincent Cassellhttp://www.life.hu/szorakozz/20130826-monica-belucci-szineszno-es-vincent-cassell-francia-szinesz-elvalnak.html Válik a Vámpírnaplók sztárjahttp://www.life.hu/szeress/20130803-valik-a-vampirnaplok-sztarja-paul-wesley-szinesz-es-torrey-devitto.html Válik a TV2 műsorának álompárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130719-valik-a-tv2-osszeeskuvok-musoranak-alomparja-patko-csenge-es-baranyi.html Válik a sztárszakácshttp://www.life.hu/szeress/20130707-valik-nigella-lawson-a-vilaghiru-teveszakacs-es-ferje-charles-saatchi.html