Könnyfakasztó levelet írt Michael Schumachernek egykori riválisa, Mika Häkkinen. A finn arra kéri a barátját, most ne küzdjön az idő ellen. Gyönyörű sorok következnek.

Egész életemben haragudtam Schumacherre! című cikkünkben említettük már Häkkinent, ugyanis kettejük csatáiról szóltak a '90-es évek végi és az ezredforduló Forma-1-es szezonjai. Most a Telesport, a német Bild magazinra hivatkozva tette közzé, hogyan szól az egykori ellenfél a német legendához.

Forrás: AFP/Patrick Hertzog

„Kedves Michael!

Te egy olyan ember vagy, aki hozzá van szokva, és vállalja a kivívásokat. A baleseted csak egy újabb kihívás számodra. Ismét keményen kell küzdened, csakúgy, mint ahogy együtt tettük a versenypályán.

Ahogyan te is tudod, nekem is volt egy komoly sérülésem. (1995-ben Adelaide-ben, ahol gégemetszést is végrehajtottak Häkkinenen – a szerk.) A családom és a profi orvosaim támogatásával sikerült túlélnem. Biztos vagyok benne, hogy te is megkapod ugyanezt a segítséget.

Tégy meg nekem valamit: most ne küzdj az idő ellen. Nem kell, hogy a tiéd legyen a legjobb idő ebben a versenyben. Annyi időd van, amennyire szükséged van.„

Adrenalinvadászok - mert félni jó!
Michael Schumacher szerencsétlen síbalesete nyomán került újra terítékre az adrenalinkergetés, az extrém sportok és az élménykereső viselkedés kérdése. A témáról itt olvashatsz bővebben.