Egész életemben haragudtam Schumacherre!

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
síbaleset agyműtét Forma-1 Forma-1-es versenyző világbajnok Michael Schumacher Franciaország síelés kórház legenda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családom Senna után nem igazán nézett már Forma-1-et, én viszont alig több mint tízévesen úgy éreztem, hogy lány létemre ez a világ engem nagyon is érdekelni fog. 2000-ben szerettem bele, amikor Schumi már háromszoros világbajnok volt, és jó úton haladt a negyedik címe felé. Gyerekként persze nem értettem, hogy miért mindig a piros autó nyer, és akkoriban nagyon mérges is voltam rá emiatt.

Éppen ezért kezdtem dacból Mika Häkkinennek drukkolni. Azért, mert ő volt az a versenyző, aki meg tudta szorongatni a piros ruhás pasit. 2001-ben, amikor a spanyol nagydíjon a finn autója az utolsó körben leállt, valósággal őrjöngtem, mert megint Schumi nyert. Amikor negyedszer is világbajnok lett, már biztos voltam benne, hogy engem a lehető legrosszabbkor szippantott be a száguldó cirkusz világa, mert ahelyett, hogy a földkerekség leggyorsabb férfijét imádom, akkor csillan fel a szemem, ha végre valaki más diadalmaskodik. 2002-ben aztán még jobban felbosszantott, amikor a Ferrari az osztrák nagydíjon arra kérte Michael csapattársát, Rubens Barrichellót, hogy engedje őt maga elé. Miközben én nem láttam a pipától, ő az év összes futamán dobogóra állt, és ötödszörre is világbajnok lett.

Forrás: AFP/Ferenc Isza

2003-ban sem javult kettőnk kapcsolata. Akkor már egy másik finnek, Kimi Raikkönennek szurkoltam, de Schumi az utolsó futamon, mindössze két ponttal, de megint csak lenyomta a kedvencemet, és megszerezte a hatodik világbajnoki címét. A 2004-es hetediket valójában már nem is számoltam...

De amikor 2005-ben megszakadt ez az akkor már öt éve tartó álomsorozat, nem fért a fejembe, hogy ha már minden rekordot ő tart, annyi világbajnoki címet szerzett, mint még soha senki, a legtöbb győzelem, első rajtkocka, leggyorsabb kör és miegymás mind-mind az ő nevéhez fűződik, akkor mit akar még? Miért nem megy haza végre és nézi, ahogy felnőnek a gyerekei? Miért nem elég neki, hogy tapasztalatával, gyakorlatával és határtalan tudásával segíti tovább a maranellóiakat? 2006-ban aztán belátta, hogy nekem volt igazam, de mindössze három idényt hagyott ki. 2010-ben újra Forma-1-es autóba ült, de akkor már egy Mercedesbe, amelyben további három évet töltött el. Haragudtam rá azért is, amiért nem igazán találta a helyét annak ellenére, hogy még azok is szomjazták a sikerét, akik nem is neki drukkoltak. Sikertelenségének oka csakis az lehetett, hogy ő valójában a Ferrariba született.

A 2013-as szezon már a legendás pilóta nélkül zárult, így senki nem gondolta volna, hogy a tavalyi év utolsó napjaiban mégis mindenki Michael Schumacherért fog szorítani. De sajnos így történt. Mert ez a fantasztikus ember, akit hozzám hasonlóan még azok is szeretnek, akik igazából sosem szerették, egyszer csak elesett és megütötte a fejét.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Adrenalinvadászok - mert félni jó!

Michael Schumacher szerencsétlen síbalesete nyomán került újra terítékre az adrenalinkergetés, az extrém sportok és az élménykereső viselkedés kérdése. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.