Férfivélemény: Ezért nem kéne nekem diplomás nő

Forrás: Thinkstock -
szingliség felsőfokú végzettség társkereső párkapcsolat diploma társkeresés szerelem pasivélemény kapcsolat férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hány diploma szükséges a szerelemhez? című cikkünkben az Origo Randi statisztikái alapján vizsgáltuk, miért olyan magas a társkeresőkre regisztrált diplomás nők aránya, és miért is van ma olyan sok, felsőfokú végzettséggel rendelkező szingli nő. Erről most férfiakat kérdeztünk.

Esetedben számított, hogy aki tetszik, milyen iskolai végzettséggel rendelkezik?

Róbert, 26, pincér:

"Szerintem nem számít. Inkább az számít, hogy amit csinál, az elégedettséggel töltse el, és ne minden nap úgy jöjjön haza, mint akin átment az érzelmi úthenger. Ha boldog a választott szakmájával, és úgy érzi, hogy meg tudja benne magát valósítani, akkor nem érdekes, hogy milyen papírja van."
Forrás: Thinkstock

Fel tudnál nézni valakire, akinek a tiednél alacsonyabb az iskolai végzettsége?

Márk, 28, futár:

"Nekem is csak érettségim van, és ugyan törekszem a diploma megszerzésére, de sokszor pont a munka miatt kénytelen vagyok az iskolát hanyagolni. Így kevés olyan lánnyal találkozom, akinek alacsonyabb végzettsége van nálam. Mondjuk az érettségi hiánya már lehet, hogy zavarna, de nem is maga a papír, hanem az, hogy milyen minőségű életet élhet valaki, akinek még a gimi sem ment. Persze itt is vannak kivételek."

Fel tudnál nézni valakire, aki nálad kevesebbet keres?

Hugó, 31, közgazdász:

"Nem igazán érdekel, mennyit keres a partnerem. Én elég jól keresek, és az eddigi partnereim mindig kevesebbet kerestek nálam, de ettől még számtalan dolog volt, amiért fel tudtam rájuk nézni. A kedvességük, az intelligenciájuk vagy csak az életszemléletük. Nekem egy nőben ezek fontosak, a fizetés csak másodlagos."

Férfiként zavar téged, ha a barátnőd jobb iskolákat végzett, menőbb állása, magasabb fizetése van?

Zsigmond, 33, villamosmérnök:

"Nem tudom, mert nem volt még ilyen. Bár szerintem ez egy nehéz kérdés, amit csak akkor lehet jól kezelni, ha mindkét fél kellő tapintattal és szeretettel áll a másikhoz, és nem úgy tekintenek a pénzre, hogy az enyém vagy a tiéd, hanem hogy a miénk."
Forrás: Thinkstock

Összejönnél olyan lánnyal, akinek több diplomája van, mint neked?

Tibor, 26, értékesítő:

"Az a végzettség milyenségétől is függ. Nekem egy közgazdász diplomám van, amit nehéz összehasonlítani két,vagy három bölcsészszakossal. Így ha a lány nem érzi magát felsőbbrendűnek attól, hogy három papírt tudhat a magáénak, akkor engem sem kezd el zavarni, hogy én csak egyet. Azt gondolom, nem kell ezt annyira hangoztatni, és eltérő eredményekkel is ki lehet alakítani egy jó kapcsolatot. Csak mindkét félnek el kell fogadnia, ha a másiknak kevesebb van."
Tényleg visszatartják a férfi fogamzásgátlókat?http://www.life.hu/szeress/20140109-miert-tartjak-vissza-a-ferfi-fogamzasgatlokat-miert-nincsen-tabletta-ferfiak-szamara.htmlA szexualitás, mint olyan, teljesen értéktelenhttp://www.life.hu/szeress/20140105-deaki-timea-parterapeuta-szerint-a-szexualitas-mint-olyan-elertektelenedett.htmlDurva! Sokkal kevesebbet szexelünk, mint tíz évehttp://www.life.hu/szeress/20131230-az-elte-felmerese-szerint-sokkal-kevesebbet-szexelnek-az-egyetemistak-mint-tiz-eve.html25-40 - A nők heroikus életszakaszahttp://www.life.hu/szeress/20131230-25-es-40-eves-kor-kozott-van-a-nok-legforgalmasabb-eletszakasza-egy-felmeres-szerint.htmlLégy a saját életed szerelmi tanácsadója!http://www.life.hu/szeress/20131213-nagy-melinda-asztrologus-szerint-olvasonkban-egy-csodas-lelki-segito-van-csak-nem-hallgat-ra.htmlA szürke ötven árnyalata első erotikus jelenetehttp://www.life.hu/szeress/20131228-e-l-james-szurke-otven-arnyalatanak-elso-kisfilmje-dakota-johnsonnal-es-jamie-dornannal.htmlFérfivélemény: szerelmi megújulás szilveszterkorhttp://www.life.hu/szeress/20131227-ferfivelemeny-szilveszteri-eljegyzesben-hisznek-a-ferfiak-a-facebook-kommentek-szerint.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.