A párkapcsolatban elkényelmesedik az ember, a házasságban pedig  egyenesen eltunyul...

Bármennyire furcsán hangzik, egy párkapcsolatot jól működtetni nem magától értetődő dolog. A levegővétel az, sőt a szívverésünk is. Különösebb figyelmet nem fordítunk rá, mégis a legtöbb esetben jól működik.

Forrás: Thinkstock

Nos, a kapcsolatunk nem ilyen. Az addig – és csak addig – fog működni, amíg mind a két fél folyamatosan teremti. Bármelyikük leveszi róla a teremtés szándékát – és bármilyen okból kifolyólag teszi ezt –, sajnos abban a pillanatban elkezd ellenteremtődni. Természetesen nem azonnal zuhan szakadékba, és még csak egy piros lámpa sem kezd el villogni, ami a veszélyre figyelmeztetne, de a hanyatlás megkezdődött. Akárcsak az eldobott követ a lendület, valami még viszi előre egy ideig, mielőtt földbe csapódna, vagy ami talán még rosszabb, beáll egy minimális túlélési szintre, és ott vegetál.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Sok mindennel találkozhatunk ebben a világegyetemben, egy dologgal nem, az pedig a stagnálás. Valami vagy épül, vagy pusztul, de ugyanolyan nem marad. Gondolj csak bele! Ahogy felkerül az utolsó cserép az újonnan megépített ház tetejére, az épület abban a pillanatban pusztulni kezd. Lehet, hogy ezek a jelek egy jól megépített kastély esetében nagyon sokáig észrevétlenek maradnak, de az erózió elkezdődött. Egy kapcsolatban sem működik másként. Ezért évről évre, hónapról hónapra, hétről hétre, sőt, napról napra teremteni kell. 

Tudod, az ember akkor képes a legkevésbé teremteni, amikor halott. Addig viszont ne tartsd vissza magad a teremtéstől.