párkapcsolat szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy szerencséje van annak, aki megoszhatja valakivel a párkapcsolati problémáit. Mondjuk egy baráttal. Vagy ez mégsem akkora szerencse? Nem, mert nem ott kezelődik a probléma, ahol született, sőt a legnagyobb csapda az, ha azt gondoljuk, hogy azért, mert valakinek kiöntöttük a lelkünket, és beszéltünk a gondjainkról, az már megoldódott.

Létezik egy olyan mondás, miszerint a probléma soha nem a jelenben van. Ugyan ott nyilvánul meg, de a gyökere bizonyossággal a múltban keresendő.

Forrás: Thinkstock

Mondjuk a tanuló elakad a tanulmányaiban. A tanár meg is kérdezi tőle (szinte biztos, hogy ezt kérdezi): „Mit nem értesz?” Tehát feltesz egy olyan kérdést, amire esélye nincs a tanulónak jó választ adnia, hiszen ő zűrzavarban van. Az egyetlen jó kérdés, a „Mi volt az utolsó, amit még tökéletesen értettél?” lenne. Ezzel az elakadás helyét is be tudnánk azonosítani, hiszen az közvetlenül az után lenne, amit még értett. Egy szó mint száz,

ha nem a jó helyen és nem a jó időben kezeljük a problémát, akkor legfeljebb tüneti kezelést fogunk tudni alkalmazni.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Ugyanez a helyzet a párkapcsolati gondok harmadik féllel történő megbeszélésével. Nem a forrásnál kezeled a problémát. Olyan ez, mint amikor kifogy a benzin a kocsiból, és attól várnánk a megoldást, hogy feltöltjük az ablakmosó tartályt.

Mindent kezelj a forrásnál! Őrületesen bátornak kell lenni ahhoz, hogy teljesen megnyíljunk a társunk előtt, és a szerelmespár, a házastárs székéből át tudjunk ülni a "barát" feliratúba. Vesztenivalód ugyan van, de csak látszólag. Amit nyerhetsz, az viszont felbecsülhetetlen.

Az az, amire a lelke mélyén mindenki vágyik. Hát szerezd meg!

Egy "kis" változtatás is nagy csodákra képes! De akár katasztrófát is okozhat...http://www.life.hu/intim/20151013-pilat-gabor-egy-kis-valtoztatas-is-nagy-csodakra-kepes-de-akar-katasztrofat-is-okozhat.htmlEgy átlagos ember 15-20%-át használja ki az elmebeli képességeinek, aki ennél egy kicsivel többet, az már zseninek mondható. IntimThinkstockGhosting, avagy nyomtalanul felszívódni - Ez az új társkeresési trend!http://www.life.hu/intim/20151009-ghosting-vagyis-szellemesdi-azaz-nyomtalanul-felszivodni-az-uj-tarskeresesi-trend.htmlAz egyik pillanatban romantikusan vacsoráztok a pároddal egy kellemes helyen, a másikban pedig szőrén-szálán eltűnik az életedből. Nincsenek magyarázatok, nincsenek észszerű érvek, csak a fejedben szüntelenül kavargó kérdések, hogy aktuális kedvesed miért lépett le egyetlen szó nélkül! Intim--Szüzet szüntess! Nekik dobták oda ártatlanságukat Hollywood celebnőihttp://www.life.hu/intim/20140723-szuzesseg-elvesztese-taylor-swift-jake-gyllenhaal-kirsten-dunst-vanessa-hudgens-zac-efron.htmlAzt már tudjuk, hogy az akkor 15 éves Zimány Linda szüzességét Kefír vette el. Tisztában vagyunk azzal is, hogy Cinthya Dictatornak Varga Viktor volt az első, és az sem maradt titokban, hogy a Barátok közt-ös Solti Ádám hogyan emlékszik vissza a nagy napra. Mindezeken felbuzdulva világsztárok ártatlanságának nyomába eredtünk, és igen izgalmas összefüggésekre bukkantunk.Intim--"Érezni akarom az ágyban a különbséget fiú és férfi között!" - Íme a nők legerotikusabb vágyai (18+)http://www.life.hu/intim/20140914-harmas-szex-orgazmus-lannyal-szeretkezes-egy-vadidegennel-szexualis-bakancslistak.htmlEgész biztosan benned is motoszkál valamilyen titkos szexvágy. Ami annak ellenére, hogy tökéletes kapcsolatban élsz, és a szex is mámorító, ott lapul benned. Egy apró ábránd, amit nagyon szeretnél kipróbálni az ágyban, vagy éppen pont azon kívül. Kilépni a megszokottból, elhagyni a komfortzónádat, és kipipálni egy újabb tételt a szexuális bakancslistádon. Olvasóink kívánságaiból szemezgettünk. IntimThinkstockHoppá! Édes hármas a Barcelona öltözőjében: Ronaldo volt a szerencséshttp://www.life.hu/intim/20151010-ronaldo-brazil-focista-edesharmassal-avatta-fel-anno-a-barcelona-oltozojet.htmlA napokban jelent meg a spanyol újságíró, Lluis Lainz új könyve, ami a De puertas adentro, vagyis a Zárt kapuk mögött címet viseli. Ebben az FC Barcelona 113 éves történetének kevésbé ismert történeteit meséli el. Intim--Micsoda dekoltázs! Nádai Anikó mellei hatalmasra nőttek a szülés után: Fotó!http://www.life.hu/intim/20151010-nadai-aniko-mellei-hatalmasra-nottek-a-szules-utan-gyonyoru-dekoltazsa-van.htmlA büszke anyuka nap mint nap oszt meg cuki fotókat a gyermekéről, így igencsak meglepő, hogy most egy olyan képet tett közzé, amin a kis Patrik nincs rajta. De nem ez a legfeltűnőbb... IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.