Úgy tartja a mondás, Isten útjai kifürkészhetetlenek. Nem is lenne jó, ha tudnánk, mit hoz a jövő, mert akkor várakozással vagy aggodalommal töltene el minket, de egy dolog biztos, figyelmünk nem a jelen pillanaton lenne. Pedig cselekedni csak itt tudunk. Ez az egyetlen hely és az egyetlen pillanat, ahol érvényesítheted az akaratodat, és befolyásolhatod sorsod alakulását.

Egy tanítóm egyszer azt mondta nekem, hogy ha valakinek az a sorsa, hogy utolérje egy golyó, azt a sivatag közepén is utol fogja érni.

Forrás: Thinkstock

Ha a végkifejletet nem is kerülhetjük el, az oda vezető utat megválaszthatjuk. Azt hiszem, ez a szabad akarat. A választott utak között viszont hatalmas minőségbeli különbség van, és mindig a mi döntésünk, hogy melyiket választjuk. Amennyiben irányt tévesztünk, azért kapunk némi segítséget egy nemkívánatos esemény vagy egy betegség formájában, de a kormány a mi kezünkben van.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 15 ezer embernek tartottam tréningeket és konziltációkat. Túl sok olyan párkapcsolatot láttam, amiről ugyan nem jelenthetjük ki, hogy vergődnek, vagy a szakadék szélén billegnek, de azt igen, hogy messze nem tudták kihozni belőle a maximumot, és tartósan megélni azokat az érzéseket, amelyek lehetőség szintjén benne voltak. És miért? "Csupán" a szerelmen kívüleső összefüggések ismeretének hiánya miatt.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés, vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Valamennyi félelem az elme által a jövőbe vetített kép, rettegés egy olyantól, ami megtörténhet. Nem szükségszerűen történik meg, csupán megtörténhet. Két hibát követünk el ilyenkor:

Egy: Kiválasztunk egy lehetőséget a millióból, ami megtörténhet, leginkább a lehető legrosszabbat.

Kettő: Összekeverjük a "legyél gondoskodó, gondolj a jövőre” igazságot az "élj a jövőben” hamissággal, és minthogy a jövőben nem lehet cselekedni (furcsa is lenne), ez egy óriási frusztrációt okoz.

A sorssal való együttműködés nem jelent hatáshelyzetet.

Azt is választhatod, hogy nem működsz együtt vele, csak akkor ne csodálkozz, ha úgy jársz, mint az az ember, aki életében mindig boldog akart lenni, csak közben elfelejtett szeretni.