pornószínésznő pornó pornószínész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kamera előtt eljátszani dolgokat nem könnyű: ezt a pornósok és a filmszínészek is meg tudják erősíteni. A két szakma között viszont nincs nagy átjárás, érthető okokból. Mi viszont mutatunk öt olyan esetet, amikor mégis megtörtént.

Sibel Kekilli

Bizony, bizony, a Trónok harca Shae-je nem csak a sorozat történetében szexelt pénzért... A török származású német lány Dilara néven jó néhány hardcore pornóban szerepelt a 2000-es évek elején, és emiatt a családja ki is tagadta akkoriban. 2004-ben viszont eljátszotta a Fallal szemben című kiváló német mozifilm női főszerepét, és azóta igazi színésznőként tevékenykedik, nem is akárhogyan: már tíznél is több nagyjátékfilmben szerepelt, a tévében pedig a híres Tetthely mellett a még híresebb Trónok harca tette világhírűvé.

Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

Sasha Grey

A világ első számú pornósztárjainak egyike volt, több száz szexfilmmel a háta mögött, amikor Steven Soderbergh felajánlott neki egy főszerepet 2009-ben a Barátnő rendelésre című filmjében - egy escortlányt kellett játszania. Sasha Grey pedig ugyan még ezután is folytatta egy darabig a pornózást, de mára teljesen leállt vele, és ha nem is lett főállású színésznő, de azzal is foglalkozik: a Törtetők című sorozatban vagy A játék című mozifilmben is láthattuk. Emellett regényt írt, zenél, rendez - afféle popkulturális ikonná vált.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

Traci Lords

Mindössze 16 éves volt, amikor a Penthouse magazin címlapján szerepelt - természetesen csalt az adataival. A következő években pedig rengeteg pornóban szerepelt,

és amikor kiderült, hogy még kiskorú, óriási botrány kerekedett az ügyből.

Traci Lords ezután felhagyott a hardcore filmekkel, elvégzett egy színészképzőt, és még akkor is csak 20 éves volt, amikor élete első mozifilmjében szerepet kapott 1988-ban. Azóta folyamatosan foglalkoztatják Hollywoodban és környékén, és ugyan filmsztár nem vált belőle, de kisebb szerepekben rengeteg filmben és sorozatban feltűnt, olyan emlékezetesekben is, mint a Cry Baby, a Titkos gyilkos mama, a Penge, illetve a Szívek szállodája vagy a Melrose Place. A Zack és Miri pornót forgat című filmben pedig különösen viccesnek bizonyult így a felbukkanása.

Forrás: AFP/Jewel Samad

Vad Katalin

Michelle Wild néven egy időben hazánk első számú exportcikkének számított, és talán nem túlzás őt nevezni minden idők leghíresebb magyar pornósztárjának. Aki a szakmától való visszavonulása után többek között színésznőként is tevékenykedett: a legismertebb a Jóban rosszban című szappanoperában vállalt szerepe, de néhány kis- és nagyjátékfilmben is felbukkant. Mára teljesen felhagyott a színészkedéssel - mindkét fajtájával.

Forrás: Origo

Rocco Siffredi

Hogy ne csak hölgyeket szerepeltessünk a listánkon: az egyik legismertebb (és magyar feleséggel élő) férfi pornósztár is szerepelt több alkalommal igazi színészként (is) különböző produkciókban, noha ennek kedvéért soha nem adta fel a szexfilmezést. Rocco manapság inkább producerként és rendezőként dolgozik, és bár voltak már többéves szünetei "visszavonulás" címszóval, sosem bírta ki, hogy ne térjen vissza a kamera elé.

Forrás: AFP/Sebastien Nogier

Mozifilmbe pedig a meglehetősen szexközpontú témáiról híres francia rendezőnő, Catherine Breillat hívta először, akinek a Romance X és A pokol anatómiája című filmjeiben is fontos szerepet játszott, nem is rosszul. (Érdekesség, hogy utóbbiban egy meleg férfit kellett alakítania.) Rocco ezenkívül számos alkalommal felbukkant olasz televíziós produkciókban is szereplőként.

+1. Sylvester Stallone

Igen, bizony voltak olyan idők is, amikor Stallone még nem a világot mentette meg, és bokszolóként sem hódította még meg az univerzumot. De igyekezett valahogyan pénzt keresni, így 1970-ben bevállalta élete első filmszerepét a Party at Kitty and Stud's című alkotásban. Ez persze akkoriban még nem pornófilm volt, hiszen maga a műfaj még nem is létezett. Softcore volt, amit az erotikus filmek közvetlen elődjeként szokás emlegetni. Itt leheted meg a szorgos Sylvestert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.