A szakítás fájdalmas dolog. Bár elsőre úgy tűnhet, a „maradjunk barátok" szöveg enyhíthet a sebeken, most mutatunk 5 tényt, ami bebizonyítja: ami egyszer véget ért, az érjen is véget egy az egyben.

1. Nem egészséges
Nem ok nélkül szakítottatok. Csak magadnak ártasz, ha ragaszkodsz egy régi, rosszul végződött kapcsolat utolsó szálaiba.

2. Féltékenység
Mielőtt barátként kezdenél el tekinteni az exre, gondold át újra: barátként kezelnéd akkor is, amikor az új kiszemeltjéről beszél, esetleg elkezdene komolyra fordulni egy kapcsolata?

Forrás: Thinkstock


3. Kételkedhetsz a döntésedben
Ha szakítás után is sok időt töltötök együtt, netalántán még jól is érzed magad a társaságában, eszedbe juthat, hogy vajon miért is szakítottál vele, és jól tetted-e annak idején, hogy így döntöttél. Őszintén: kell ez neked ahhoz, hogy végre tovább tudj lépni?

4. Vele szemben sem fair
Lehet, hogy még táplál irántad gyengéd érzelmeket, éppen ezért akár egy egyszerű érintésnek, vagy egy kétértelmű megjegyzésnek is nagyobb jelentőséget tulajdoníthat, mint ahogyan te azt valójában értetted.

Forrás: Thinkstock


5. Soha nem lesz új kapcsolatod
A túlzott ragaszkodás a múlthoz hosszú távon sem az esetleges új kapcsolatoddal, sem magaddal szemben nem egy fenntartható állapot.

7 ok, amiért biztos, hogy újrakezdjük a szakítás után
A szakítás komoly döntés, amelyet általában hetek-hónapok őrlődése előz meg. Ezzel szemben sok embernek egy-két nap is elég arra, hogy visszatáncoljon az exéhez. Hogy mi a titka ennek a mágneseffektusnak? Kattints ide a cikkért!