7 dolog, amit tudnod kell, ha szexterápiára mész

Forrás: Thinkstock -
terapeuta megoldás szexterápia párkapcsolat szex beszélgetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a szex és a terapeuta egy szóban szerepelnek, az elsőre nem éppen bizalomgerjesztő. Van néhány tévhit, ami akaratlanul is kialakult a szexterapeutákkal kapcsolatban, ezekről rántjuk most le a leplet!

1. Nem tanulsz új pózokat

Néhány emberben az a tévhit él, hogy egy szexterápia alkalmával meztelenre kell vetkőznie, de mivel a nevében is benne van a terápia szó, semmi ilyenre nem kell gondolni. A pszichoterápián alapuló kezelés szexuális és párkapcsolati gondokat hivatott kezelni, a lényege, hogy az illető problémájának gyökerét megtalálja a szakember.

Forrás: Thinkstock

2. Szinglik is mehetnek szexterapeutához

Nem számít furcsának, ha egyedül mész, elvégre többen már a következő kapcsolatuk előtt szeretnék megoldani a fennálló problémákat.

3. Ha valami nem stimmel, minél előbb menj el

Mármint a terapeutához. A szexterápia leggyorsabb és leghatékonyabb megoldásmódja, ha konkrét szexuális diszfunkcióval fordulsz szakemberhez. Ha a probléma túl hosszú ideig áll fenn, az illető pedig halogatja a megoldást, az akár szorongást is előidézhet benne. Ergo minél tovább van bennünk egy probléma, annál nehezebb lesz megoldani.

4. Ne lepődj meg, ha nem csak a szexről esik szó

A szexuális élet nem csak egy légüres tér, az életünk több részével is (munka, család, párkapcsolat) összefügghet. Néhány kérdés valószínűleg kapcsolódni fog az egyén szorongásaihoz.

5. Nem biztos, hogy ő segíthet a problémádon

A férfiak korai magömlése vagy merevedési zavarai, az orgazmusra való képtelenség, szex közbeni fájdalom és társai. Bizonyos esetekben biológiai eredetűek a szexuális problémák, amely már egy nőgyógyász vagy urológus szakterülete.

6. Nem muszáj a partnereddel menned - de ajánlott

Lehet, hogy zavarban érzed magad, ha a szexuális gondjaitokról beszélsz vagy a partnered találja arcpirítónak. A szexterápia hatékonyabban működik, ha mindkét érintett jelen van.

Forrás: Thinkstock

7. Nem fog meg vagy elítélni

Egy terapeuta (bármi is legyen a szakterülete) mindig a páciensek érdekeit nézi, nem fog leszidni vagy kiborulni, ha (szerinted) rosszat mondasz neki.

4 dolog, amit senki nem mond el neked a 35 éves kor utáni szexről

Többen úgy képzeljük – vagy még bele sem gondoltunk – hogy a menopauza ideje alatt ugyanolyan jó lesz a szex, mint addig. Ez nem teljesen állja meg a helyét, cikkünkből kiderül, hogy miért!

4 dolog, amit senki nem mond el neked a 35 éves kor utáni szexről http://www.life.hu/intim/20160217-sokkal-jobb-az-orgazmus-negyven-felett-a-menopauza-masra-is-kihat-kutatasok-alapjan.htmlTöbben úgy képzeljük – vagy még bele sem gondoltunk – hogy a menopauza ideje alatt ugyanolyan jó lesz a szex, mint addig. Ez nem teljesen állja meg a helyét. IntimThinkstock15 dolog, ami biztosan megtörténik, ha két nő együtt élhttp://www.life.hu/intim/20160211-ha-ket-no-egyutt-el-ezek-biztosan-megtortennek.htmlKét nő együttéléséből sok minden kisülhet. Lássuk mik azok a helyzetek, amelyek biztosan előfordulnak! Intim--5+1 dolog, amit érdemes tudnod, mielőtt randizol egy állandóan éhes lánnyalhttp://www.life.hu/intim/20160126-ezeket-erdemes-tudnod-mielott-randizol-egy-allandoan-ehes-lannyal.htmlNem kell virág a randira… csak csoki, és minden működni fog. Intim--5 dolog, ami a téli örömszerzés közben juthat eszünkbehttp://www.life.hu/intim/20160107-telen-nem-olyan-konnyu-az-oromszerzes-magunknak-mas-dolgok-is-elterelik-a-figyelmunket.htmlOlykor fajsúlyos és komplikált dolgok juthatnak eszünkbe, vagy bizonyos dolgok gátolhatják a folyamatot, amikor érzéki élvezeteket akarunk magunknak okozni – télen. IntimThinkstock7 mondat, amit ha meglát egy férfi, tuti balra húz a Tinderen http://www.life.hu/intim/20160118-tinder-bemutatkozo-bakik-amiket-elkovetnek-a-nok-az-adatlapjukon.htmlLássuk, mi zajlik le a férfiak fejében, amikor egy-egy női bemutatkozót olvasnak el! Intim--5 dolog, amiben a pornózás és az irodai munka hasonlítanakhttp://www.life.hu/intim/20160106-a-pornozas-sem-mindig-fenekig-tejfel-akarcsak-az-irodai-munka.htmlA pornószínészek élete sem fenékig tejfel, a szereplés és a busás fizetés mellett ha jobban belegondolunk, ők is rabszolgaként élhetik meg a felvételt és a munkanapokat - egy irodai dolgozóhoz hasonlóan. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.