Egyenrangúbbnak gondolják a nőket azok, akik pornót néznek

Forrás: Thinkstock -
pornó kutatás tanulmány egyenrangúság munka felnőttfilm abortusz nyitottság felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatás szerint azok, akik rendszeresen néznek felnőttfilmeket, sokkal inkább gondolják a nőket egyenrangúaknak a férfiakkal, mint azok, akik nem néznek.

Azok, akik rendszeresen néznek pornót, sokkal nyitottabban állnak a nők munkába állása és az abortusz kérdéséhez – állítja a Western University által készített kutatás. A Journal of Sex Research szaklapban megjelent felmérés 28 ezer amerikai bevonásával készült, akiknek egészen 1975-től 2011-ig terjedő adatait vették alapul.

Forrás: Thinkstock

A megkérdezettek azon 23 %-a, akik vállalták, hogy pornót néztek az elmúlt évben, sokkal haladóbb nézeteket vallottak a nők egyenjogúságáról – beleértve a munkát és az abortuszt – mint azok, akik nem néznek felnőttfilmeket. Bár ez a felmérés megkérdőjelezi a pornó negatív hatását a nőkre nézve, a kutatók figyelmeztetnek: a pornó ettől függetlenül nem segíti elő a feminizmus fejlődését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.