Új trend terjed egyes férfiak körében: műanyag gyöngyöt ültetnek a péniszbe, hogy intenzívebb kéjérzést éljen át a partner, s így a férfi jobb szeretőnek érezhesse magát. Ha azonban az eljárás rosszul sikerül, akár erekciós problémák is jelentkezhetnek.

Dr Tobias Köhler, a férfiak szexuális egészségével foglalkozó szakember, az illinois-i SIU Healthcare munkatársa ugyanakkor arról számolt be, hogy a péniszgyöngyözés ugyanakkor rendkívül veszélyes gyakorlat - tájékoztat a Daily Mail.

IllusztrációForrás: Thinkstock

"Sérülhet a beavatkozás során a húgycső, és krónikus fájdalom is lehet a végeredmény. Nem ritkán sajnos sebhely marad, ami elfertőződik, illetve erekciós problémák is fellépnek" - mondja Dr. Köhler. A szakember kimondottan ellenzi a beavatkozást, noha tisztában van azzal, hogy biztonságosnak mondott, steril kórházi körülmények között is hajtanak végre péniszgyöngyöző beavatkozásokat.

Különösen veszélyesek a házi módszerekkel történő beavatkozások.

Különösen a börtönökben gyakori az ilyesmi, ahol a férfiak egymáson végzik el a műtétet, sokszor katasztrofális következményekkel.

Vannak férfiak, akik nem a nő öröme miatt választják ezt az utat, hanem egyszerű esztétikai megfontolásból: mintha csak piercinget vagy tetoválást tetetnének az intim területre.

A legtöbben azonban azért választják ezt a megoldást, mert abban bíznak, hogy jobb szerető válik belőlük.