Steiner Kristóf a szakításról: "Soha nem lesz olyan, hogy szaftos részletekkel tarkítva elmesélem a drámáinkat"

válás Steiner Kristóf szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, az egykori műsorvezető és nagy szerelme útjai 10 év után elváltak. Kristóf most nyilt levelet küldött.

"Kedves barátok, kollégák, ismerősök, olvasóim, és mindenki, aki egyszerűen csak kíváncsi.

Tegnap reggel arra ébredtem, hogy a házasságom véget ért – legalább is erről tanúskodik több tucat újságcikk, amelyek egy napilapra hivatkozva vettek át félinformációkat, hangzatos szófordulatokat, üres frázisokat.

Steiner Kristóf és párja

Tudom, hogy ha az esküvőmet, a családi boldogságomat örömmel osztottam meg, nem meglepő, ha a közönségem arra is kíváncsi, mi van a sötét oldalon, hogyan kezelem az elmúlást és a nehéz változásokat. Mégis tisztelettel kérek mindenkit, legyen szó újságíróról vagy magánszemélyről, ne kérdezzen tőlem olyasmit, amire ő maga sem válaszolna hasonló helyzetben. Az, hogy megkeresnek egy reggeli műsortól, hogy jövő héten „pár percre felhívnának", hogy elmeséljem a házasságom zátonyra futását, számomra nemcsak az újságírás, de az emberség csődje is.

Nem szeretnék minden egyes sajtóorgánumnak külön-külön nyilatkozni a házasságom vélt vagy valós zátonyra futásáról, így szükségem volt egy megbízható fórumra, ahol egyszer, és csakis egyszer tisztázom a dolgokat. Illés Csabát, a HOT! Magazin főszerkesztőjét másfél évtizede ismerem és érzem a barátomnak, dolgozom is vele együtt időről időre, így érdemben a jövőhét csütörtökön megjelenő magazinban fogok reagálni az elmúlt napok cikkeiben nyüzsgő tévedésekre, és arról is mesélek, merre tovább.

Ám soha nem lesz olyan, hogy szaftos részletekkel tarkítva elmesélem a drámáinkat egy újságnak – legfeljebb olyan formában, hogy írok egy regényt, színdarabot, verset, vagy esszét, amelynek köszönhetően az érzékeny olvasók érezni és érteni fogják, hogy benne van a lelkem, a történelmem egy darabja. Soha nem lesz olyan, hogy kiteregetem a szennyest, hogy ki kivel, mikor, hol és mit csinált, ehelyett inkább büszkén és őszintén vállalom a véleményemet:

nem hiszek abban, hogy a viszonyokat a társadalom elvárásaira, heteronormatíváira, vagy épp vallási, vagy nemzeti szokásokra kellene alapozni.

Abban hiszek, hogy minden párnak joga van a saját szabályai, a saját hitrendszere, a saját vérmérséklete szerint alakítani az életét – együtt és individuumként egyaránt; és nem az határozza meg, hogyan alakul egy kapcsolat, hogy mennyire hűségesen követtük az ösvényt, amit a szüleink, a spirituális tanácsadóink vagy a terapeutáink mutattak meg nekünk. Sokkal inkább az, hogy két embernek meddig van feladata egymással, és meddig van feladata önmagával a másik mellett - olvasható Steiner Kristóf nyilvános Facebook oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.