Életben van Kiss Lászlóék egykori áldozata, akiről a botrány kirobbanása után Gyárfás Tamás azt mondta, hogy már nem él. Az RTL Klubnak adott interjúban a 73 éves Takáts Zsuzsanna cáfolt más értesülést is: kiderült, hogy ő maga nem volt sportoló, édesapja sem volt befolyásos ember, ráadásul miután feljelentést tettek, megpróbálták eltussolni az ügyet, a nevelőapját meg is verték. 

Interjút adott az RTL Klubnak az a nő, akinek csoportos megerőszakolásáért 1962-ben börtönbüntetésre ítélték Kiss László úszóedzőt. Noha úgy lehetett tudni, már nem is él,

a 73 éves Takáts Zsuzsanna maga jelentkezett, és mindent elmondott az 55 évvel ezelőtt történtekről.

Forrás: Origo

A csatorna Híradójában először részletet közöltek a későbbi, teljes interjúból, de az is megrázó elemeket tartalmazott - írja cikkében az Origo. Takáts Zsuzsa azt mondta, megunta azt, hogy valótlanságokat állítanak ügyével kapcsolatban, és kitart amellett, hogy Kiss László és társai megerőszakolták. 

Mint mondta, 55 évvel a történtek után sem bocsátott meg nekik.

Azzal kapcsolatban, hogy például Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke azt állította róla a médiában, hogy meghalt, Takáts Zsuzsanna azt mondta, előbb megnyugodott, hogy legalább nem pletykálnak róla, de az események később nem az elképzelése szerint alakultak, és mindenfajta mocskolódás előkerült, ennek akart most véget vetni. Mint az interjúban elárulta: a fia sem tudott a történtekről. 

Kiss László botránya áprilisban robbantForrás: MTI/Kovács Anikó

Gyárfás Tamás azt is mondta korábban, hogy Takáts Zsuzsanna édesapja befolyásos ember volt, de az interjúban ezt is cáfolta az asszony, ugyanis az apja cipészmester volt. Az elítéltek egyike is megszólalt a riportban, azt mondta, örül, hogy Takáts Zsuzsa nyilatkozott, mert így "kiderülhet a teljes igazság". Kitart amellett, hogy ártatlanok. Kiss László is nyilatkozott, azt mondta, örül, hogy Takáts Zsuzsa mégis él.

A teljes interjút a Fókusz Plusz műsorban vetítették le. A háromdiplomás nagymama ügyvédje jelenlétében vállalkozott a beszélgetésre. Azt mondta, nem járt le az uszodába rendszeresen,

véletlen volt, hogy azon az 55 évvel ezelőtti nyári napon három barátnőjével lement az uszodába. 

Takáts Zsuzsanna az egész ügyről úgy értesült, hogy a volt férje - aki tisztában volt ezzel az eseménnyel - felhívta őt. Mint mondta, a sportért rajongó emberként figyelemmel kísérte Kiss László sportsikereit, pályáját, de akkor már "elkülönítette" magában a dolgot. Mire túltette magát a dolgon, az saját bevallása szerint néhány évet vett igénybe, "nem húsz hónapot, mint Kiss úrnál".

Takáts Zsuzsanna elmondta, hogy sokat tanult, mert szigorú középiskolába járt, ahol még egyenruha is volt. Akkor, 55 évvel ezelőtt, már épp az érettségi után volt, alig múlt 18 éves. Azt mondta, "soványka" lány volt,

sosem volt úszó, ahogy a hírekben állították, teljesen véletlenül került az uszodába a barátnőivel.

Szóba elegyedett az uszodában a medence mellett Kiss László egyik barátjával, későbbi megerőszakolójával. "Normális külsejű, normális beszédű fiatalember volt" - mondta Takáts Zsuzsanna. 

Exkluzív interjút adott Kiss Lászlóék áldozataForrás: Origo

Ezután a fiú félrehívta egy félreeső épületbe - mint kiderült, szolgálati lakásba -, hogy megmutasson valamit, de Takáts Zsuzsanna nem gyanakodott. "De aztán azt mondta, innen úgyse mész ki, mert jönnek a többiek" - mondta neki. Jött is a két fiú, "nyilván láthatták, hogy horogra akadt a leányzó". Azt hittem, hülyéskednek, csak meg akarnak ijeszteni, de végül sorban jöttek, a harmadik volt a Kiss, nem volt kegyelem" - emlékezett vissza "a rémes élményre" az asszony. 

Végül egyik barátnőjének elmesélte a történteket, de csak napokkal később. Ekkor tettek rendőrségi feljelentést. Sírva mesélte a rendőrőrsön a történteket, mert egyedül - csak a barátnője kísérte el - ment oda, a szüleinek sem merte elmondani, mi történt vele. Elmondása szerint a rendőrök nem nagyon hitték, amit mondanak, de másnap kiment a lakásukhoz több rendőr, és elmondták - már a szüleinek is - hogy elfogták mind a három tettest, és ők elismerték a tettüket. 

Később, állítása szerint a nevelőapjának pénzt kínáltak a fiúk megbízásából, hogy vonják vissza a feljelentést, de nem tették meg, pedig még meg is verték a nevelőapját emiatt. 

Takáts Zsuzsanna szerint Kissék "kevesebbet kaptak, mint amit megérdemeltek volna", ugyanis állítása szerint "ezek a fiatalemberek napi szinten ezzel szórakoztak" – ezzel arra utalt, hogy a rendőrök szerint több hasonló esetben is érintettek voltak a fiúk, több lányt is zaklattak. 

További részleteket az ügyről az Origo cikkében olashatsz.