A szex felér egy edzéssel? - Ennyi kalóriát égetünk el az együttlét közben

Forrás: Thinkstock -
szex edzés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lepedőakrobaták egy kiadós "testmozgás" után gyakran érezhetik magukat úgy, mintha egy edzésen lettek volna, így felmerül a kérdés: a szex helyettesítheti a sportot? 

Antony Karelis, az edzéstudományok professzora végre eloszlatja a kételyeket. Elmondása szerint egy átlagos szeretkezés során, ha nem váltunk pozíciókat, akkor

a nők nagyjából 3,1 kalóriát égetnek el percenként.

Tehát mondjuk egy nyolcperces aktus alatt körülbelül 25-öt. De a kutatás az előjátékra is kitért: Kiderült, hogy egy 25 perces előjátékkal 69 kalóriát égetnek el a csajok, a pasik pedig 100-at.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Mindemellett növelheted az energiafelhasználást azzal is, ha kávét iszol az entyem-pentyem előtt. Összegezve tehát, nem érdemes ágyba bújni a fogyás érdekében, de általában ugye nem is ez lebeg a szemünk előtt... ha mégis, akkor íme, a leggyakoribb kifogások a szex ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.