Úgy tűnik, nyaralás közben a nők hajlamosak megfeledkezni a szexkalandok árnyoldalairól, különösen az alkohol hatására.

Egy kis bor, pihenés a tengerparton, távol az otthoni gondoktól… és a nők egy jelentős része máris megfeledkezik magáról, és azt hiszi, hogy az óvszer minden bajtól megvédi, ha egy kis kalandra kerül a sor. A kutatás során több mint 850 nő kockázatvállalásának mértékét vizsgálták, és kiderült, hogy valóban hajlamosak kirúgni a hámból szexuális téren is, ha kellőképp ellazultak vakációjuk során.

Forrás: Thinkstock

A fő okok: az alkohol, ami a gátlásokat ledönti, a mindennapi gondoktól való távolság, az anonimitás, a tetszetős környezet és a nyugalom az, ami ezekhez a gyakran veszélyes, súlyos következményekkel járó kalandokhoz vezet. Azok a nők, akik éltek már át hasonló kalandokat, kevésbé tartották veszélyesnek ezeket az eseteket, mint a hasonló tapasztalattal nem rendelkező társaik.

Egy  kutatás során 18 és 50 közötti amerikai nők számoltak be nyaralási szokásaikról, ideérve huszonhárom szexuális preferenciát is. Úgy tűnik, bizonyos mértékig szinte mindenki lazább lesz: van, aki a megszokott, állandó partnerével hanyagolja el a védekezést, másik idegenek karjai közé zuhannak. Liza Berdychevsky, a University of Illinois professzora a következőképp fogalmaz: „A mindennapi életünk minden perce be van osztva, állandóan fegyelmezni kell magunkat, ezért aztán vakáció alatt sok nő megfeledkezik a határokról és társadalmi normákról, és azt teszi, ami épp jólesik, megfeledkezve a veszélyekről".