Megrázó fotósorozat: nézz be Banglades egyik legnagyobb bordélyházába!

fotósorozat prostituált lány Banglades szexmunkás muszlim bordélyház kiszolgáltatottság jog férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sandra Hoyn fotográfus tinédzserkorú prostituáltakról készített képsorozata elnyerte az egyik legfontosabb fotóművészeti díjat, a Lens Culture Exposure Awardsot.

Banglades egyike a világ azon muszlim országainak, ahol a prostitúció legális. Az ország második legnagyobb bordélyházába, a Kandaparába engedett bepillantást Sandra Hoyn fotográfus, aki fotósorozatával kíméletlenül rántja le a leplet a kiszolgáltatott és minden joguktól megfosztott lányokról, akiknek elméletileg 18 év felettieknek kell lenniük, gyakorlatilag azonban sokszor 12-14 évesen érkeznek a bordélyházba.

Legtöbbjük nagyon szegény családból, bántalmazó férjétől vagy kereskedelem útján kerül a Kandaparába. Hoyn szerint az idejáró férfi vendégek sokszor nem is a testi örömök miatt érkeznek a bordélyházba, csupán a hölgytársaság kedvéért. Bangladesben ugyanis a szexuális érintkezés, a kézfogás és még egy ártatlan randevú is tiltottnak számít, a bordélyház vastag falain belül azonban mindez lehetségessé válik.

/1605/Sz_rn201653112525

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.