Katarban büntetik a házasságon kívüli szexet.

Katarban letartóztattak egy 22 éves holland lányt, akit megerőszakoltak, és ezt jelentette a rendőrségnek. Az eset még márciusban történt, de csak most került nyilvánosságra, miután a családjának és munkáltatójának nem sikerült helyben elintézni az ügyet.

Nem emlékszik semmire

A lány vakáción volt a barátjával, és elmentek iszogatni egy hotel bárjába Dohában. Katarban csak szállodákban és speciális boltokban lehet venni alkoholt külön engedéllyel.A lány úgy véli, italába kábítószert tettek,mert az emlékezete kihagyott. Később egyedül ébredt fel, a ruhája össze volt tépve, és megerőszakolták.

Egy nő megy el a 2015-ös katari kézilabda-világbajnokság plakátja előtt DohábanForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

Amikor az esetet jelentette a rendőrségnek,letartóztatták házasságon kívüli szexuális kapcsolatért, amit a helyi törvények tiltanak. A férfit, akit a lány a támadójának tartott, szintén letartóztatták. A lány eddig három alkalommal jelent meg a bíróság előtt, a holland nagykövetség a kezdettől fogva konzuli segítséget nyújt neki.

Az eset azért is tanulságos, mert Katar 2022-ben labdarúgó-világbajnokságot rendez, és sok nyugati turista nincs tisztában azzal, hogy az iszlám törvények mennyire eltérnek a nyugatiaktól. Emberjogi szervezetek azért is támadják Katart, mert embertelen körülmények között foglalkoztatja a külföldi munkavállalókat – írja a Daily Mail.