Házasságon kívüli szexért tartóztatták le a megerőszakolt holland nőt

házasság erőszak letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katarban büntetik a házasságon kívüli szexet.

Katarban letartóztattak egy 22 éves holland lányt, akit megerőszakoltak, és ezt jelentette a rendőrségnek. Az eset még márciusban történt, de csak most került nyilvánosságra, miután a családjának és munkáltatójának nem sikerült helyben elintézni az ügyet.

Nem emlékszik semmire

A lány vakáción volt a barátjával, és elmentek iszogatni egy hotel bárjába Dohában. Katarban csak szállodákban és speciális boltokban lehet venni alkoholt külön engedéllyel.

A lány úgy véli, italába kábítószert tettek,

mert az emlékezete kihagyott. Később egyedül ébredt fel, a ruhája össze volt tépve, és megerőszakolták.

Egy nő megy el a 2015-ös katari kézilabda-világbajnokság plakátja előtt Dohában Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

Amikor az esetet jelentette a rendőrségnek,

letartóztatták házasságon kívüli szexuális kapcsolatért,

amit a helyi törvények tiltanak. A férfit, akit a lány a támadójának tartott, szintén letartóztatták. A lány eddig három alkalommal jelent meg a bíróság előtt, a holland nagykövetség a kezdettől fogva konzuli segítséget nyújt neki.

Az eset azért is tanulságos, mert Katar 2022-ben labdarúgó-világbajnokságot rendez, és sok nyugati turista nincs tisztában azzal, hogy az iszlám törvények mennyire eltérnek a nyugatiaktól. Emberjogi szervezetek azért is támadják Katart, mert embertelen körülmények között foglalkoztatja a külföldi munkavállalókat – írja a Daily Mail.

Dubajban rászállnak a kukkolókrahttp://www.origo.hu/utazas/hirek/20150825-dubajban-raszallnak-a-kukkolokra.htmlDubajban tilos másokat bírálni a közösségi oldalakonhttp://www.origo.hu/utazas/hirek/20150715-dubajban-nem-szabad-masokat-biralni-a-kozossegi-oldalakon.htmlTörténelmet írt a muszlim nőkből álló pilótatrióhttp://www.origo.hu/utazas/hirek/20160316-tortenelmet-irt-a-muszlim-nokbol-allo-pilotatrio.htmlAzt hitték egy easyJet utasról, hogy az Iszlám Állammal beszélgethttp://www.origo.hu/utazas/20160326-easyjet-iszlam-allam-becs.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.