Ismétlődő hibák a párkapcsolatokban - Miért lépünk kétszer ugyanabba a csapdába?

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem csapda kapcsolat hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pilát Gábor párkapcsolati coach így vélekedik a jelenségről

Az biztos, hogy az ember mindig jól dönt. A döntés pillanatában ugyanis éppen annyi a rendelkezésére álló információja, amennyi. Ezek alapján a meglévő információk alapján választunk párt és döntünk úgy, hogy valakivel megpróbáljuk a közös életet, vagy sem. A kapcsolat létrejötte után kétféle út van: az adott párkapcsolat vagy megmarad, vagy nem, de akkor bizony tanulni kell belőle. Ha azonban nem tanulunk belőle, akkor visszakapjuk ugyanazokat a problémákat, csak éppen nem István, hanem Károly személyében.

Szakítás után a kiértékelés időszaka következzen! Forrás: Thinkstock

A mondás úgy tartja: egy hibát az ember sosem követ el kétszer.

Ez azonban nem így van, az ember általában kétszer, háromszor is elkövet egy-egy adott hibát. Egy szakítás és a vele járó gyász után éppen ezért mindenkinél a kiértékelési időszaknak kellene következnie, amikor is mindenki levonhatja az adott kapcsolatból a tanulságokat, amikor kiértékeli az ember a saját hibáit.

Ez áll a kapcsolatfüggőség hátterében - a szakértő kendőzetlen véleményehttp://www.life.hu/intim/20160505-pilat-gabor-szerint-ez-all-a-kapcsolatfuggoseg-hattereben-a-szakerto-kendozetlen-velemenye-arrol.htmlPilát Gábor, a szókimondó párkapcsolati szakértő ezúttal a kapcsolatfüggőségről mondja el kendőzetlenül őszinte véleményét. Intim--Tabuk nélkül a párkapcsolatról: meddig lehet megmenteni egy kapcsolatot?http://www.life.hu/intim/20160413-pilat-gabor-parkapcsolati-coach-a-parkapcsolatrol-annak-megmenteserol-bezsel.htmlMi is az a párkapcsolat? Meddig lehet megmenteni egy kapcsolatot? Mit okoznak a nem kommunikált törések, és hogyan tesz még inkább tönkre egy párkapcsolatot egy forró éjszaka? Pilát Gábor elmondja véleményét a témában. Intim--Ezért utálja a legtöbb férfi orálisan kényeztetni a nőthttp://www.life.hu/intim/20160415-nincs-egyenloseg-ferfi-es-no-kozott-ha-oralis-szexrol-van-szo.htmlBár sokan hiszik, hogy a férfiak és nők közötti egyenlőség minden területre kiterjed, számos példa mutatja, hogy ez azért nem teljesen így van. Az orális szex mindenképpen jól illusztrálja ezt a tényt. Intim--Így járnak a szexért fizető idős férfiak http://www.life.hu/intim/20160415-a-szexert-fizeto-idos-ferfiak-az-oregedessel-egyre-gyakrabban-igenylik-a-szolgaltatasokat.htmlA szexuális szolgáltatásokat nyújtó honlapokat és fórumokat látogató idős amerikai férfiak részvételével készült közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a szexért fizető idősebb férfi vendégek az öregedéssel egyre gyakrabban vesznek igénybe ilyen szolgáltatásokat. IntimThinkstockMitől találnak a nők vonzónak egy férfit? Íme!http://www.life.hu/intim/20151208-ettol-lesznek-vonzoak-a-ferfiak-a-nok-szemeben.htmlA Trech Insider munkatársai egy nagyon frappáns videóban mesélik el nekünk, hogy mik azok a külső tulajdonságok, ami miatt a nők vonzónak találnak egy férfit. Íme a 8 leglényegesebb külső tulajdonság, kiegészítve némi magyarázattal. Intim--5 dolog, ami azonnal feltüzeli a pasikathttp://www.life.hu/intim/20151107-5-dolog-ami-azonnal-feltuzeli-a-pasikat.htmlMi kell a férfinak? Mi jár a fejükben, amikor meglátnak egy nőt? Mi vonzza a tekintetüket? Most eláruljuk...IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.