párkapcsolat okos nő előítélet férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valamiért a férfiak nem tudnak mit kezdeni egy szép és okos nővel. Vajon miért viselkednek velük olyan furán?

Sokszor megfigyelhető, hogy a férfiak számára valamiért feszítő érzés egy okos és egyben szép nő társaságában lenni. Elterjedt az az általános tévhit, hogy egy csaj vagy szép, vagy okos lehet, a kettő együtt nem működik.

Csak szép vagy okos lehetsz, a kettő egyszerre nem Forrás: Thinkstock

Minden pasi tehát a "lehetetlent" keresi, és amikor megtalálják – hiszen azért vannak néhányan, akik mindkét tulajdonsággal rendelkeznek –, akkor nem tudnak bánni vele. Nem tudják, hogyan kell viselkedni, ezért általában vagy túl macsónak próbálnak tűnni, ezzel kompenzálva a bennük dolgozó kisebbségi komplexust, vagy túlságosan alárendelik magukat a csodált nőnek: „hiszen ő úgyis mindenben jobb, mint én.” Tisztelet a kivételnek. Mindkét eset rosszat tesz a kibontakozni vágyó kapcsolatnak, ez tény. De vajon hol van ez igazából elrontva?

Régen, amikor még semmit sem lehetett egy nőnek, ez a probléma nem létezett: nem derült ki ugyanis, ha esetleg egy nő ugyanolyan képességekkel bírt, mint egy férfi, hiszen nem tudott (és talán nem is akart) közel kerülni a tűzhöz. Így minden olyan szerep, ami a háztartáson és a családon túlnyúlt, az már a férfinem hatáskörébe tartozott. Nem volt átfedés, nem volt súrlódás, és rivalizálás sem. Vagyis ez a problémakör kifejezetten a jelen generációt érinti.

Manapság viszont már lehetnek kollégák férfiak és nők, rendelkezhetnek ugyanolyan tehetséggel, tudással és tapasztalattal. Noha papírforma szerint lehetünk egyenlők, a férfiak sok esetben mégsem tudják ennek megfelelően kezelni az okos és szép nőket.

Lehet, hogy erről mi, nők is tehetünk?

Talán a viselkedésünk, a kisugárzásunk hat ijesztően a pasikra? Esetleg mi rontottuk el ezt azzal, hogy túl sokat akarunk egyszerre. Hiszen most, hogy már mindent lehet, a nők is valamelyest átestek a ló túlsó oldalára. Egyszerre akarunk anyák, dolgozó nők, csábítók és minden más is lenni. Lássuk be, sokszor nagyon nehéz egyszerre helytállni egy munkahelyen, és mondjuk egy gyerek életében is. Egy támogató férfi nélkül ez egy elképesztően kimerítő feladategyüttes. Sokan mégsem merik kimutatni a gyengeségeiket, hanem inkább fogcsikorgatva úgy tesznek, mintha ez mind nem is lenne nehézség.

Egyszerre akarunk anyák, dolgozó nők, csábítók és minden más is lenni Forrás: Thinkstock

Nyilvánvalóan ez ijesztően hathat egy férfira, hiszen ebből tisztán látszik, hogy

az illető nem képes nőként viselkedni,

hanem inkább egyedül próbálja megváltani a világot. Azaz egyszerre, egyedül akar mindent megoldani, nem enged teret az ellenkező nem számára a saját életében. Nem szól, ha elfárad, nem mutatja a gyenge, törékeny arcát. Keménynek adja ki magát, mint a szikla, aki megtörhetetlen, szilárd és rideg. Miközben belül ott remeg a Bambi-szemű kislány, aki nem vágyik másra, csak szeretetre és megértésre, mégis ezzel pont ellentétesen viselkedik.

Nem csoda, hogy ezzel a pasik nem tudnak mit kezdeni, mert annyi energiánkat veszi el a tökéletes maszk felépítése, hogy közben elfelejtjük kimutatni az érzéseinket. Egy nő érzelmek nélkül pedig maga a rémálom. Vagyis nem is az az ijesztő, ha egy nő egyszerre szép és okos, hanem az, ha elfelejti, mi a szerepe az életben.

Ugyanis az ilyen típusú nők gyakran esnek bele abba a hibába, hogy

férfias vonásokat, szerepköröket vesznek magukra.

Pasiként én sem akarnék egy olyan nőnek udvarolni, akiből férfias jellemvonások sugároznak felém. Ez azt jelenti, hogy mi is tehetünk azért, hogy a férfiak megfelelően kezeljenek minket, az elért sikereinket és az intelligenciánkat. Például azt, hogy nem próbáljuk meg elnyomni a férfit, akkor sem, ha elég erősek lennénk hozzá.

Ne felejtsük el, hogy mitől nő egy nő! Forrás: Thinkstock

Ne akarjunk mindent mi megoldani, hagyjuk, hogy más is fontosnak érezze magát mellettünk. Ne vállaljunk több feladatot, mint amennyi szükséges, engedjük, hogy a párunk a segítségünkre siessen.

Összegezve: ne felejtsük el, hogy mitől nő egy nő!

Durva fotók készültek kubai prostituáltakrólhttp://www.life.hu/intim/20170102-igy-neznek-ki-a-kubai-prostitualtak.htmlFotósorozat készült a kubai örömlányokról, akiket éppen munka előtt, közben vagy után kaptak lencsevégre. Megdöbbentő fotók következnek. Intim--Ők használják leginkább a szeretőkereső oldalakathttp://www.life.hu/intim/20161231-ok-hasznaljak-leginkabb-a-szeretokereso-oldalakat-a-kutatok-szerint.htmlKutatók azoknak a személyeknek a tulajdonságait próbálták kielemezni, akik egy olyan online oldal használatáért fizettek, amelynek lényege, hogy házasságon kívüli viszonyok céljából hoz össze párokat.IntimOrigoÍme, az év legmorbidabb szexi kalendáriumahttp://www.life.hu/intim/20161231-szexi-am-morbid-naptarat-gyartott-egy-orosz-temetkezesi-vallalat.htmlSzexi, ám übermorbid naptárat gyártott egy orosz temetkezési vállalat. Intim--A szeretetet folyamatosan érezni kellhttp://www.life.hu/intim/20161230-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-a-csalad-es-a-szeretet.htmlMitől szenvednek ma a párkapcsolatban élők? És a szinglik? Mik a hibák, és miért nem vesszük észre őket? Hogyan lehetünk boldogok? Pilát Gábor elmondja a véleményét a témában. Intim--A legfurább párkeresők: Fogvatartottaknak, amisoknak, perverzeknekhttp://www.life.hu/intim/20161227-tarskereso-magasaknak-amisoknak-fogvatartottaknak-plussimadoknak.htmlAzon, hogy létezik külön partnerkereső a BDSM-ben utazóknak, vagy a direkt félrelépésre vágyóknak, már meg sem lepődünk. De ezeknél sokkal, de sokkal speciálisabb és bizarrabb ilyen oldalak is léteznek a neten - mi pedig készítettünk egy válogatást belőlük. Intim--Amikor tényleg megcsalszhttp://www.life.hu/intim/20161218-victoria-milan-tiz-jel-hogy-a-hazastarsad-megcsal.htmlFélrelépő partnert rajtakapni nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Egy friss felmérés szerint a megkérdezett megcsaló nők 15%-a, a házasságtörő férfiaknak pedig a 18%-a bukott csak le, ami elég jó arány. Ezenkívül a hűtlen férfiaknak és nőknek csupán a 30%-a véli úgy, partnere gyanús volt, amikor hazaérkezett egy légyottról a szeretőjétől. Érdekes eredmények következnek. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.