Állítólag Isten a nőt a férfi oldalbordájából teremtette. Tehát az van meg benne, ami a férfiből hiányzik, és fordítva is így van. Így egészítik ki egymást.

Amikor meg akarjuk változtatni a párunkat a saját képünkre, sikertelenségre ítélt vállalkozásba fogunk, hiszen minden ember a saját világát tapasztalja, a rákényszerített változással pedig valaki más világát próbájuk megtapasztaltatni vele. 

Amit a másikban nem tudsz kezelni vagy elfogadni, az nagy valószínűséggel magadban nincs rendbenForrás: Thinkstock

Hallottam olyat, amikor valaki az italról mondott le a másik kedvéért és kívánságára, tehát a leszokást nem a saját egészségmegőrzése motiválta. Működött is a fogadalom egészen addig a pontig, amíg tartott a kapcsolat. Másnap az illető a pohár után nyúlt.

Ha olyan erővel lennénk felruházva, hogy tartós vagy akár végleges átváltozást tudnánk előidézni a párunkon, akkor se lennénk könnyebb helyzetben.

Először is azért, mert mi lepődnénk meg a legjobban, amikor a saját képmásunk mellett ébrednénk.

Másrészt ha teljesen olyanra formálnánk a másikat amilyenre mi szeretnénk, akkor mi lennénk a Mindenható, és ebben az esetben nem vágyódnánk boldog párkapcsolat után. Sőt, semmilyen párkapcsolat után sem.

Amit a másikban nem tudsz kezelni vagy elfogadni, az nagy valószínűséggel magadban nincs rendben.

Ha mégis a megváltoztatás kényszerét tapasztalod magadon, akkor se ess kétségbe, de tudd, hogy ez csak az egód, azaz az elméd által kreált hamis éntudat ostoba játéka.

Tabuk nélkül a párkapcsolatrólForrás: Pilát Gábor