Millió és egy dolog van ebben a világban, amitől félni lehet.

Elveszítheted a munkádat, átverhetnek, megcsalhatnak, meghalhat egy szeretted, és bizony te is. És legyünk őszinték, nemcsak szépen és nemcsak egy sikeres, hosszú és boldog életút végén. Szinte minden pillanatban történhetne valami, ami rettegést kelt benned az élettel kapcsolatban.

Ha erre fókuszálnál, képes lennél rövid idő alatt örök kárhozatra ítélni magad.

Szinte minden pillanatban történhetne valami, ami rettegést kelt benned az élettel kapcsolatbanForrás: Shutterstock

Ezzel szemben élsz, és valószínűleg nem történik minden pillanatban tragédia az életedben. Sok mindenre direkt ráhatásod van, de ismerd fel, hogy a legtöbb dologra nincs, és ennek ellenére mégis millió és egy dolog jól működik benned és körülötted. A legtöbbet akkor tehetsz, ha ezekért hálás vagy az életnek.

Csak azok érdemlik meg a békét, és csak azok kapják meg, akik nem háborgatják azt. Ha nem fogadod el és nem értékeled a jót, viszont a félelmeiddel táplálod a negatív oldalt, ne csodálkozz ha megkapod. Az Istenek, a menny és a pokol is benned lakozik. Amelyiknek figyelmet szentelsz, azt élteted.

Hála nélkül elfogadni a jót olyan, mint erőszakkal harcolni az erőszak ellen. Tettleg bántalmazni a gyereket azzal a céllal, hogy viselkedjen jól és ne verekedjen, azzal hasonlatos, mint egy híd pillérén olvasható graffiti igazsága: "Harcolni a békéért annyit tesz, mint b...szni a szüzességért."