A pillanat hevében született gyenge vágyak a jelen tartós megélésével köddé válnak, azonban a mélyen gyökezőket be kell teljesíteni, gyülölcseiket megérlelni és megízelni, attól függetlenül, hogy édes vagy keserű ízeket tartogatnak a számunkra.

Ha vétkezni akarsz, akkor tedd nyíltan és őszintén, teljes szívvel, mert a vétkeknek is megvan a feladata. Ha nem tanultál belőle, ismételj. Az egyetlen dolog ami stoppolhat téged, vagy árthat neked, az te magad vagy.

,,Ha vétkezni akarsz, akkor tedd nyíltan és őszintén, teljes szívvel, mert a vétkeknek is megvan a feladata"Forrás: Shutterstock

Kizárólag a valódi szeretet sajátja a rendíthetetlenség, hasonlóképpen a belső boldogsághoz. Amit keresni kell és megtalálni, az nem valódi. Fedezd fel azt, amit soha nem veszítettél el, ami mindig is a tied volt, ami tőled soha nem volt elválaszható. Told ki a fókuszt a vágyaidon, a félelmeiden, az elméden túlra, és megtalálod önmagad.

Így biztosabb lábakon fogsz állni, és sem egy kellemetlenebb élethelyzet, sem egy szerelem nem fog elsodorni, hiszen az igazi boldogság a belső és külső közötti harmónia.

A külső okoknak való megfelelés, és azokkal való megértés nélküli azonosulás mindig szenvedést okoz, legyen az akár egy igaznak hitt tanítás, vagy egy szerelem. Nem is lehetne másként, ugyanis a nyugtalan és összezevart éned hamar birtoklás-függővé válik, és ebben az állapotában folyamatosan vágyik a nyereségre, viszont fél a veszteségtől és szenved, amikor csalódik.

A félelem, a kapzsiság, a vágyak, az elme helytelen használatának a következményei. A helyes használat eredménye a szeretet, a teremtés, a szépség, az igazság és az élet szolgálata lenne.