Megesik, hogy a szex valaki életében nem mondható rendszeresnek, de vajon mi történik akkor, ha huzamosabb ideig nélkülözzük a testi érintkezést? 

Az Independent cikke szerint tanulmányok bizonyítják azt, mi történik az emberrel, ha nem él rendszeresen nemi életet. Akár stressz és erős mentruációs fájdalom is lehet az ára a cölibátusnak.

1. Eluralkodik a szomorúság

Sari Cooper szexuálpszichológus szerint szex közben, amikor bőr a bőrrel érintkezik, oxitocin termelődik, amely befolyásolja a hangulatot, boldogabbá tesz. 

Akár szakítás, akár párkapcsolati probléma is okozhatja a szexuális élet rendszertelenségétForrás: Shutterstock

2. Meggyengülhet a hüvelyfal

Ettől főleg a változókorban lévő nőknek kell tartaniuk, ugyanis a szexuális élet hiánya miatt meggyengülhet a hüvelyfaluk, amely miatt fájdalmasak lehetnek a együttlétek.

3. Erős mensturációs görcsök

Már sokszor olvashattunk arról, hogy azok a nők, akik rendszeres nemi életet élnek, kevésbé szenvednek a mentruációs ciklus alatti hasi fájdalmaktól, mint azok, akik egyáltalán nem, vagy csak ritkábban közüsülnek párjukkal.

4. Megszűnik a stresszoldás

Nem lehet azt mondani, hogy aki rendszeresen összebújik párjával, az egyáltalán nem stresszel, azt viszont több kutató is állítja, hogy a szex oldja a stresszt. Így ha valaki nélkülözi a nemi érintkezést, kénytelen lesz üdvözölni a stresszt.

+1

A cikk szerint az is igaz azonban, hogy ha egy nő kevesebbet szexel, kevésbé van esélye arra, hogy húgyúti vertőzést kapjon.