Az önismeret nem átruházható tulajdonság. Amennyiben viszont megszerzed, és hű vagy
magadhoz, nem félsz többet a valóságtól. Nemhogy könyvekre, még szavakra sem lesz
szükséged a magadba vezető úton. A szavak ugyanis sosem tudják pontosan közvetíteni és
leírni a valóságot, azt meg kell élned. Olyan hitre sem vagy rászorulva, ami eredményeket vár
el.

A belső motivációd a fontos, nem a módszer. Bármit és bárhogy is teszel, ha azt a megismerés
és az igazság érdekében teszed, akkor az a megismerés és az igazság felé visz. Amennyiben az élet élvezetét tűzöd ki célként magad elé, és kitartóan dolgozol érte, meg fogod kapni. Azzal viszont számolnod kell a világ dualitásából fakadóan, hogy szenvedés is jár mellé. Ezért jobban jársz, ha nem élvezni akarod az életet, hanem megtapasztalni és megélni. Ehhez az elején kell ugyan egy kis bátorság, de tudnod kell, hogy ami ebben visszatarthat, az csupán a félelemből fakadó bizonytalanság.

Jobban jársz, ha nem élvezni akarod az életet, hanem megtapasztalni aztForrás: Shutterstock

Amíg a test marad az elsődleges tényező, addig az elme másodlagos lesz, és az azon túli birodalom láthatatlan marad. Első lépésben hát tanulj meg hallgatni. Ebben a csendben könnyen megérted a kapcsolatot a szó és annak jelentése között, és azt, hogy az Élet és Te egyek vagytok.

Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.