A nagyon szerelmes, nagyon lelkes, nagyon olvasott és nagyon jól informált, de tudatlan állapot nem ígér hosszú és boldog párkapcsolatot.

Amikor egy kapcsolat jövőjéről beszélünk, először is azt kell tisztáznunk, hogy a férfi vagy a nő kapcsolatáról beszélünk. Ugyanis minden ilyen jellegű „kötelékben" két ember két nézőpontja rejlik, és ezek nem mindig esnek egybe.

A felek általában megegyeznek abban, hogy egymásba szerettek és még néhány egyeztethető kérdésben, viszont abban ritkábban, hogy ki mennyire szoros, esetleg laza kapcsolatra vágyik, milyen és mennyi az ideális találkozások és együttlétek száma, van-e valamelyiknek különleges vágya vagy igénye.

A felek általában megegyeznek abban, hogy egymásba szerettekForrás: Shutterstock

Sőt, a kapcsolat alapvető összefüggéseiről sem esik szó, mint a közös és külön programok, összeköltözés, megengedett alkoholfogyasztás, ér-e flörtölni kapcsolaton kívül, és még vagy száz dolog.

Talán túl száraz, észszerűtlen és kivitelezhetetlen lenne ezeket egy kapcsolati szerződésbe foglalni, de beszélni róla és egyeztetni a nézőpontokat nem kerül semmibe. Már csak azért sem, nehogy úgy járjon az ember, mint az amatőr színjátszók, akik azt gondolják, hogy próba nélkül is hatalmas siker lesz a premier....

Sőt, egyszer majd elő lehet venni azt a „szerződést", és meg lehet nézni, hogy minden úgy alakult-e, ahogy terveztétek.

Forrás: Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.