Egyesek szerint Isten azért választotta szét a nemeket, hogy a házasságban ismét összehozza őket.

Jézusnak szigorú hozzáállása van a házassághoz:

Aki elbocsátja feleségét és mást vesz el, házasságtörést követ el az ellen. Ha pedig a feleség hagyja el a férjét és mással kel egybe, házasságtörést követ el.

(Márk 10:11-12)

A tanítványok, mint általában az emberek, az emberi gyarlóság oldaláról közelítették meg a kérdést: amennyiben a házasság végleges, és a tévedéseket lehetetlen helyrehozni, akkor miért nem jobb megoldás egyáltalán nem házasodni?

Egyesek szerint Isten azért választotta szét a nemeket, hogy a házasságban ismét összehozza őketForrás: Shutterstock

Jézus erre a kérdésre nem adott közvetlen választ, a tanítása talán túl szigorú lett volna a bűnbe esett emberiség számára.

Máté apostol, aki egyike volt Jézus első követőinek, megengedőbben nyilatkozott a tanítványoknak a tanításról:

Mert vannak heréltek, a kik anyjuk méhéből születtek így; és vannak heréltek, a kiket az emberek heréltek ki; és vannak heréltek, a kik maguk herélték ki magukat a mennyeknek országáért. A ki beveheti, vegye be.

(Máté 19:12)

Valószínűleg manapság még megengedőbben fogalmazunk, de abból talán egy jottányit sem engedhetünk, hogy velünk közös, de minimum hasonló értékrendet követő társat válasszunk magunknak.

Forrás: Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.