Pilát Gábor: "A féltékenység felerősít néhány képességet"

Pilát Gábor nők Tabuk nélkül a párkapcsolatról féltékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak emberek, akiket állításuk szerint nem tart uralma alatt a féltékenység. Akik azt csak hírből vagy a filmekből ismerik, mintha csupán egy halálos betegség lenne, mint például a tüdővész, amit az orvostudomány már régen legyőzött. Ők a szerencsésebbek.

A többség megvívja a kisebb-nagyobb csatáit a zöld szemű szörnnyel. A féltékeny embert mindenekelőtt a tudni akarás kényszere hajszolja, és számára a pillanatnyi békét csakis a tudás jelenti, még ha az a legrosszabbat jelenti is.

Lelkének hasadását az undor és a vágyakozás kettőssége okozza. Ez maga a tudni akarás kényszere, és a tudástól való félelem különleges keveréke. Othellónak legalább ott volt a tragédia és a költészet. Modern sorstársai a párjuk folyamatos zaklatásával ássák meg a kapcsolat sírját, azt a tényt teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy a versenyt az ember nem a másikkal szemben vagy a másikért vívja, hanem saját magával. Pontosabban az egójával.

A féltékeny ember nagyobb elszántsággal nyomoz, mint a rendőrség Forrás: Shutterstock

A féltékenység felerősít néhány képességet, ugyanis a féltékeny ember nagyobb elszántsággal nyomoz, mint a rendőrség, és intenzívebben hallucinál, mint egy drogos.

A féltékenység veszélyesebb, mint a vérzékeny ember számára a sebesülés, mert a vér látványa legalább közvetlen veszélyt jelent, és ijesztően arra sarkallja az embert, hogy segítsen magán, vagy segítséget kérjen. A féltékenységgel azonban önkezűleg okozunk magunknak sebet, és minthogy nem önpusztító szándékkal tesszük, jobban rejtve marad. De a legrosszabb, hogy a mérgezett késsel egyenesen a szívünket vesszük célba.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.