A vágy önmagában olyan, mint a tér: üres és semleges. Amivel megtöltöd, az határozza meg a minőségét. Lehet jó szándékú és nemes, és bizony lehet tisztességtelen és becstelen is.

A teremtés igazi célja a vágy beteljesítése.

És éppen ezért vannak a legnehezebb feladat elé állítva azok az emberek, akik segíteni szeretnének másokon, akár családtagról, akár a szeretteikről, akár egy idegenről legyen szó. Ők ugyanis szintén ezen struktúra szerint működnek, a saját vágyaik beteljesítésén dolgoznak, még abban az esetben is, ha az nyilvánvalóan zsákutcába tereli őket.

A teremtés igazi célja a vágy beteljesítéseForrás: Shutterstock

Ha segíteni akarsz nekik, akkor az egyetlen lehetséges út az, ha az ő vágyaikon keresztül teszed mindezt. Ha megmutatod nekik, hogy a vágyaik hogyan lehetnek helyesek, esélyük lehet föléjük emelkedni, és kiszakadni abból az örökös körforgásból, amiben folyamatosan újrateremtik azokat. Pontosabban a vágyak és a félelmek világát.

Csak ennyit tehetsz, de ez a legtöbb, amit megtehetsz. A döntés persze az ő kezükben van, amit neked el kell fogadnod, még akkor is, ha most nem abban és nem úgy látod a saját vágyadat beteljesülni.

Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.