Pilát Gábor: "A teremtés igazi célja a vágy beteljesítése"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor bölcsesség Tabuk nélkül a párkapcsolatról vágy beteljesedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vágy önmagában olyan, mint a tér: üres és semleges. Amivel megtöltöd, az határozza meg a minőségét. Lehet jó szándékú és nemes, és bizony lehet tisztességtelen és becstelen is.

És éppen ezért vannak a legnehezebb feladat elé állítva azok az emberek, akik segíteni szeretnének másokon, akár családtagról, akár a szeretteikről, akár egy idegenről legyen szó. Ők ugyanis szintén ezen struktúra szerint működnek, a saját vágyaik beteljesítésén dolgoznak, még abban az esetben is, ha az nyilvánvalóan zsákutcába tereli őket.

A teremtés igazi célja a vágy beteljesítése Forrás: Shutterstock

Ha segíteni akarsz nekik, akkor az egyetlen lehetséges út az, ha az ő vágyaikon keresztül teszed mindezt. Ha megmutatod nekik, hogy a vágyaik hogyan lehetnek helyesek, esélyük lehet föléjük emelkedni, és kiszakadni abból az örökös körforgásból, amiben folyamatosan újrateremtik azokat. Pontosabban a vágyak és a félelmek világát.

Csak ennyit tehetsz, de ez a legtöbb, amit megtehetsz. A döntés persze az ő kezükben van, amit neked el kell fogadnod, még akkor is, ha most nem abban és nem úgy látod a saját vágyadat beteljesülni.

Pilát Gábor

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.