Pilát Gábor bölcsesség valóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenben a logikát keressük, még a logikátlanságban is. Mindenhol a tökéletest kutatjuk, a munkában, a párkapcsolatban, magunkban és az emberekben egyaránt. Csak azt felejtjük el, hogy nincs tökéletes ember, mert az ember maga nem tökéletes.

Van ugyanis az elméjében egy kiszámíthatatlan intenzitású vágy- és aggodalomgenerátor, ami szinte minden élethelyzetben és majdnem minden életkorban másképp határozza meg a fontosat és a tökéletest.

Mi pedig állandóan változtatjuk az irányt a tökéletes, de inkább a zárlatos navigáció diktálta pillanatnyi cél felé. Örök hűséget fogadunk, aztán csalunk, egyik nap azt mondjuk, hogy rátaláltunk a hitre, majd másnap rettegünk valamitől, és nehezen fogadjuk el a nehézségeket.

"Örök hűséget fogadunk, aztán csalunk" Forrás: Shutterstock

Rá kell jönnöd, hogy nem minden valóságos abból, amit gondolsz. Nem is kell mindent úgy kezelned.

Azt azonban kár lenne figyelmen kívül hagyni, hogy minden helyzetben benne vagy. Te vagy az a kicsi nyíl a navigációban, ami néha áll, időnként halad, és akkor folyamatosan változik körülötte a táj.

Úgyhogy mielőtt célt keresel, először találd meg magad a térképen.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.