Pilát Gábor: „Csak azt teszem, amit akarok, és már nem teszem azt, amit nem akarok„

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy jutott eszedbe aznap éjjel, hogy felhívjál? – Találkozni akartam veled. – Miért? – Tudni akartam, hogy van-e valakid. – És amikor megtudtad, hogy nincs? – Arra gondoltam, hogy miért ne lehetnék én az a valaki. – Mindig ennyire tudatosan élsz, és mindig ennyire kiszámítod a dolgokat? – Ez nem számítás. Csak azt teszem, amit akarok, és már nem teszem azt, amit nem akarok.

Van, aki csupán azzal a céllal megy el a táncházba, hogy lányokkal és fiúkkal ismerkedjen. Aztán egyszer táncházi levegőt szív, majd azon veszi észre magát, hogy a színpadon áll és táncos vált belőle.

Talán mi is így vagyunk az élettel, azzal az alapvető különbséggel, hogy itt kezdetben még a célt sem ismerjük.

Meg kell teremtenünk a saját valóságunkat, hogy beléphessünk, fel kell építenünk a saját táncházunkat, hogy táncolhassunk benne. Egy olyan táncot, amit örömmel táncolunk, noha megannyi lemondás, fáradság és elkoptatott cipő volt a fizetség érte.

Csak azt teszem, amit akarok, és már nem teszem azt, amit nem akarok Forrás: Shutterstock

Persze néha meglepődötten csodálkozunk, hogy miként került dráma a tánctérre, mikor a színi tanoda a szomszéd épületben van. Az előtt pedig teljesen értetlenül állunk, hogy olyan gyakori a keserűség és a bánat a drámánkban, mintha az a dráma nélkülözhetetlen kelléke lenne, amelyet nem is az életünk történései, hanem maga a műfaj tesz elkerülhetetlenné.

Egy biztos: a boldog ember sérthetetlensége csak akkor árad majd belőlünk, ha megértjük, hogy nincs csak táncház, csak színház, csak tangó és csak komédia, hanem a táncházban is lehetnek jó színészek és a színházban is rossz táncosok, akikkel időnként egy színpadra kell állni. Mert ez is az élet része. Te csak hagyd, hogy a ritmus, a szíved és az élet vezessen.

Pilát Gábor: "Ronthatsz, de nem törölhetsz"http://www.life.hu/intim/20181031-pilat-gabor-az-elrontott-kapcsolatok-elonyeirol.html„Nagyon sokáig éltem az óvatosság korlátai között példás társként, aki a lelkét kitéve mindent megtesz a kapcsolatért. Sokszor még a saját gondolataimat, vágyaimat is elfojtva, csupán azért, nehogy a másikat akaratlanul is megbántsam, vagy konfliktushelyzetet generáljak. És tessék, most átvert. Ezt kaptam cserébe." IntimOrigoPilát Gábor: A gyávaság az igazi bűnhttp://www.life.hu/intim/20181017-pilat-gabor-a-gyavasagrol.htmlAmikor az ember még fiatal és kellően tapasztalatlan, akkor nehezen róható fel neki, hogy hisz a tündérmesékben. Azonban abban az esetben, ha valaki egyetlen kitörés nélkül viseli el az évekig tartó rémes kapcsolatát, akkor a gyávaság már igazi bűn lesz. IntimOrigoPilát Gábor: "A győzelmet és a bukást is megérdemeljük"http://www.life.hu/intim/20181010-pilat-gabor-a-depressziorol-es-a-gyozelemrol.htmlEgészen jól bele lehet tanulni a megúszásba, ha muszáj. De sohasem muszáj. IntimOrigoPilát Gábor: "Ezzel a saját sorsodat bélyegeznéd meg"http://www.life.hu/intim/20181010-pilat-gabor-a-spontaneitas-jelentosegerol.htmlNéha érezheted úgy, hogy az életedből kiveszett a spontaneitás. Amikor ésszel és erővel akarsz megoldani feladatokat, amiket eddig ösztönösen és jól csináltál... IntimOrigoPilát Gábor: Szakítás után, amikor felszínre tör a bosszúvágyhttp://www.life.hu/intim/20181003-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-a-bosszuvagyrol.htmlAmikor nemcsak elhagy a hű társ, hanem még megalázva is érzi magát attól a tudattól, hogy a másiknak nem szakad meg a szíve az ő távozása miatt, akkor gyakran felszínre tör a bosszúvágy... IntimOrigoPilát Gábor: "Ha valaki már nem tud szeretni..."http://www.life.hu/intim/20180919-pilat-gabor-arrol-hogy-ha-valaki-mar-nem-tud-szeretni-kevesbe-becsuli-meg-a-masikat.htmlAmikor csökken valakinek a bevétele, a drága dolgok helyett pénztárcakímélőbbeket vesz magának. Esetleg eladja az autóját, lakását és kisebbet, használtat vásárol, magyarul olcsóbbat. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.