Bob és Carol és Ted és Alice nyitott házasság film párkapcsolat párcsere Paul Mazursky monogámia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi mutathatná be jobban a szexuális forradalom kiteljesedését, azaz a nyitott házasságot egy olyan filmnél, ami egyszerre vígjáték és romantikus dráma? Paul Mazursky első rendezése, a Bob és Carol és Ted és Alice épp 50 éve került bemutatásra. A hatvanas évek Amerikájába nyerhetünk bepillantást, a hűség és csalárdság szoros párkapcsolatán keresztül.

A hippi nemzedék megteremtette és élvezte a szabados szexualitást, ám miként hatott és hat a mai napig a szilárdnak vélt házasságokra? Ezt az igen érdekes kérdéskört járja be Mazursky filmje. Az etikus nem monogám párkapcsolat egyik formája a nyitott házasság, ám ennek keretei, kimondott és kimondatlan mozzanatai nagyon könnyen jelenthetik egy házasság végét. Ugyanakkor a megtapasztalás közelebb is hozhatja a házasfeleket egymáshoz.

A film jóval több kérdést vet fel, mint amennyit igyekszik megválaszolni, mégis örökérvényűnek tekinthető, hiszen a szexualitás és a monogámia kapcsolata emberenként és életkoronként változhat.

Demi Moore kitálalt: Ashton Kutcher hármasszexre kényszerítette és többször megcsaltahttp://www.life.hu/intim/20190920-demi-moore-kitalalt-ashton-kutcher-harmasszexre-kenyszeritette-es-tobbszor-megcsalta.htmlÚgy tűnik, Demi Moore még hosszú évekkel a szakítás után sem tudta túltenni magát Ashton Kutcheren, aki már jó ideje Mila Kunis párja és gyerekeinek apja. Demi könyvében mesélt egykori férjéről..Intim--Intim festmény készült Channing Tatumról: a heréi is látszanak rajta (18+)http://www.life.hu/intim/20190920-intim-festmeny-keszult-channing-tatumrol-a-herei-is-latszanak-rajta.htmlChanning Tatum nagy népszerűségnek örvend a hölgyek körében, nem véletlen, hogy egy őt ábrázoló festményért egészen sok pénzt ajánlanak. Valószínűleg azért, mert a heréi is látszanak rajta. Intim--Szakértő elárulta, mikor a legbiztonságosabb a szex a szülőknek (18+)http://www.life.hu/intim/20190919-szakerto-elarulta-mikor-a-legbiztonsagosabb-a-szex-a-szuloknek.htmlA szülőknek nehéz alkalmas időpontot találni az intimitásra, a szakértő elárulta, mikor a legbiztonságosabb az összebújás. IntimThinkstockInsta-sztár lett a hosszú nyelvű lánybólhttp://www.life.hu/intim/20190917-insta-sztar-lett-a-hosszu-nyelvu-lanybol.htmlMikayla Saravia hosszú nyelvével szerzett magának népszerűséget az Instagramon. IntimOrigoEttől a négy mondattól indulnak be a férfiak az ágyban (18+)http://www.life.hu/intim/20190917-ettol-a-negy-mondattol-indulnak-be-a-ferfiak-az-agyban.htmlPasik árulták el, milyen kifejezéseket szeretnek szex közben hallani a párjuktól. IntimOrigoA nők és a szexiség - Paul Laurenzi francia festő képeihttp://www.life.hu/intim/20190913-a-nok-es-a-szexiseg-kerul-paul-laurenzi-francia-festo-kepeinek-kozeppontjaba.htmlPaul Laurenzi francia festő egyik kedvenc témája a női test. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.