Az ember nem is gondolná, hogy az is problémákat okozhat egy pár szexuális életében, ha a nő jóban van a férfi barátaival. 

A Chicago és Cornell Egyetem kutatói azt fedezték fel, hogy a középkorú és annál idősebb férfiak szexuális problémáinak hátterében az is állhat, hogy párjuk szorosabb kapcsolatban áll a férfi közeli barátaival, mint maga a férfi. A vizsgálat egy 2005-ben készült felmérést vett alapul, melyben több mint háromezer 57 és 85 év közötti férfi vett részt - írja a napidoktor.hu.

Egy kutatás szerint sérül a férfiak autonómiája és magánélete, ha párja jobb viszonyban van a barátaival, mint ő.Forrás: Shutterstock

Azok a férfiak, akik ilyet tapasztalnak, nagyobb valószínűséggel szembesülnek erekciós gondokkal és gyakrabban akad nehézségük az orgazmusig való eljutással is"

- nyilatkozta a kutatás vezetője, Benjamin Cornwell és Edward Laumann szociológusok, akik ezt azzal magyarázzák, hogy a fenti esetben a férfi úgy érzi, saját autonómiája és magánélete sérül, melyek hagyományosan összefüggnek a férfiasság érzésével.