Pilát Gábor: "Az életben a legfontosabb dolgokat, a legmélyebb érzéseket nem lehet elmondani"

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor intim magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Vannak dolgok, amelyek az igazi jelentésüket akkor nyerik el, amikor már nem jelentenek semmit. Például azokat az életigazságokat, amelyeket az értelem azelőtt elutasított, csupán azért, mert nem értette, hiába kereste az „értelmes" jelentését.

Ilyenkor szoktuk azt mondani: „Ezt ép ésszel nem lehet felfogni!" Eközben azt felejtjük el, hogy léteznek olyan kivételes esetek, amikor nem az ész épségének hiánya a ludas, hanem maga az ész, maga az elme korlátai szabják meg a határokat.

Az életben a legfontosabb dolgokat, a legmélyebb érzéseket nem lehet elmondani Forrás: Shutterstock

Az életben a legfontosabb dolgokat, a legnagyobb igazságokat, legmélyebb érzéseket nem lehet elmondani, leírni vagy tanulmányozni, azokat meg- és át kell élni. Azokat az ember csak a saját életében és életével tudja realizálni.

Ha nem hiszed, akkor próbáld meg elmagyarázni valakinek azt az érzést, hogy milyen hóesésben szaladni, aki még nem látott havat, és még sosem szaladt. És te magad se hidd, hogy csak a nagy tanítókban testesült meg a valódi isteni esszencia, ugyanis akkor saját magad leértékelésén túl értelmezhetetlenné válik a kérdés: Ki vagy te?

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.