Pilát Gábor: "A helyzet okozhat fájdalmat, de a szenvedést nem az teremti meg"

Pilát Gábor szenvedés Isten
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A helyzet, a történés ugyan okozhat fájdalmat, de a szenvedést nem az teremti meg, hanem az ellenállásod a helyzettel szemben, és a történés el nem fogadása. Amikor a lelkedben elindulsz a nem-ellenállás irányába, akkor a magad megadása felé indulsz. Nem a beletörődés, hanem az elfogadás irányába, a szabadság felé.

A helyzet, a történés ugyan okozhat fájdalmat, de a szenvedést nem az teremti meg Forrás: Shutterstock

A szeretethez azonban nem vezet út, mert a szeretet maga az út. Isten útja.
És hogy létezik-e Isten? VIGYÁZAT! Az elme szemszögéből tekintve erősen vitatott a válasz: igen, létezik. Te is az vagy. Része az egésznek, és egésze a résznek.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.