Pilát Gábor: "Vannak olyan emberek, akik még az imát és a hálát is képesek magukra erőltetni"

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor ima hála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Vannak emberek, akik képesek tiszta szívből szeretni, lélekből imádkozni és őszintén hálásnak lenni. A szüleiknek, a tanítójuknak, a párjuknak, a sorsnak, az Istennek, a létnek. És vannak olyan emberek, akik még az imát és a hálát is képesek magukra erőltetni, annak reményében, hogy elérjenek, megszerezzenek és birtokoljanak valamit vagy valakit. Ők leginkább akkor állnak szóba veled, amikor szükségük van valamire. Akkor viszont nagyon. Talán még imádkozni is hajlandóak érted.

Az imádsággal kapcsolatban időnként a tisztességes, becsületes és jó szándékú emberek fejében is hamis és torz elképzelések élnek.

Vannak olyan emberek, akik még az imát és a hálát is képesek magukra erőltetni Forrás: Shutterstock

Az imádság a tehetetlen ember kétségbeesett próbálkozása lenne? A vágyakozó ember reményt keltő illúziója? Esetleg a vallásos ember kötelessége, amit ha elmulaszt, büntetést kap az égiektől? Nem. Az imádság nem a tehetetlen ember próbálkozása, nem a vágyakozó illúziója, és még csak nem is vallásos kötelesség, amit teljesíteni kell, hanem az ember azon lehetősége, aminek az ereje minimálisan sem a szavakban van, hanem maximálisan a mögöttes érzésben, hitben és alázatban.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.